Svijet jezika - Centar za poduke i prevođenje

Iz višegodišnje prakse razvila se potreba, osobito zbog starijih polaznika, izrade skripte iz gramatike njemačkog jezika koja na vrlo pregledan način predočava cjelokupno gradivo potrebno za uspješno savladavanje jezika do početka eventualnog studiranja. Mišljenja sam, a to također dosljedno provodim i u praksi, da je potrebno dobro savladati gramatiku, kako bi se i u slijedećoj situaciji naučeno moglo samostalno i pravilno upotrijebiti. Protivnik sam "samo konverzacije" kada za to još nije vrijeme.
Konverzacija i aktivno korištenje jezika u praktičnom razgovoru svakako i uvijek, ali na razini stečenog znanja, bez govorenja i nagađanja "po sluhu"!
Upravo su ti problemi bili osobit poticaj za izradu ove gramatike kako bi kandidati na stotinjak stranica teksta brzo pronašli pregledne odgovore na svoja pitanja. Skripta je svoju potvrdu u praksi stekla u rukama mnogobrojnih polaznika tečajeva njemačkog jezika u mojoj školi te na satovima privatne poduke.
Ona sadržava primjerice i 150 najčešćih glagolskih fraza s primjerima njihove upotrebe u rečenici te tablicu nepravilnih glagola.

Polaznici dobivaju ovu skriptu koja osigurava preglednost i urednost obrađenih gramatičkih cjelina, a također pruža i dobru osnovu za samostalno obnavljanje stečenog znanja.

Pošalji upit

Kontakt podaci

Svijet jezika

Svijet jezika
Dugi dol 13
10000 Zagreb

Tel: 01/ 2431-882, 095/816-8436

E-mail: svijet.jezika@email.t-com.hr

O ustanovi