Advantage Austria Zagreb - Austrijski ured za vanjsku trgovinu

ŽIVI, STUDIRAJ I RADI U SRCU EUROPE – AUSTRIJI!

Što prvo pomislimo kad čujemo: Austrija? - Mozart, Sacher torta, skijanje, Beč, planine i jezera...
A kako zvuči: studirati i raditi u visokotehnološkoj zemlji uz vrhunsku kvalitetu života? Match up with the Best!

Želite li studirati u Austriji? Tražite stipendije i mogućnosti da usavršite svoje znanja i vještine? Ili želite apsolvirati stručnu praksu u nekoj od vrhunskih tehnoloških kompanija i sudjelovati u međunarodnim istraživačkim projektima?

13 austrijskih obrazovnih institucija, tvrtki organizacija koje studentima iz Hrvatske pružaju mogućnost obrazovanja, stipendija, stručnih praksi i razvoja karijere predstavljaju se na ovogodišnjem ONLINE Sajmu stipendija i visokog obrazovanja koji se održava 25.11.2020. od 10 do 16 sati na internetskom portalu www.iro.hr.

Prijavnica za besplatno sudjelovanje dostupna je na sljedećoj POVEZNICI.

Austrijski sustav visokog obrazovanja nudi širok spektar studijskih programa: međunarodno usmjerene bachelor, master i doktorske programe kao i sve veći broj programa na engleskom jeziku. Temeljni vodič za studiranje u Austriji pruža stranica www.studyinaustria.at.

Opće informacije o studiju u Austriji možete pronaći i na službenoj web stranici austrijske vlade vezane uz migracije https://www.migration.gv.at/en/living-and-working-in-austria/studying-in-austria/. Stranica nudi osnovni pregled o studiju u Austrije te nudi poveznice da dodatne sadržaje i web stranice vezane uz studiranje.

Kao obrazovna destinacija, Austrija nudi
 • akreditirana, međunarodno orijentirana sveučilišta, fakultete i obrazovne institucije
 • praktično orijentirane programe, kao i međunarodne istraživačke mreže
 • izvrsnost u nastavi i istraživanju
 • društveni mir & jedinstvenu kvalitetu života
 • bogatu kulturnu ponudu & multikulturalnu otvorenost
Studijski programi
Informirajte se o ponudi više od 2.000 studijskih programa na preko 70 visokoškolskih obrazovnih institucija u srcu Europe i pronađite idealan studij baš po Vašoj mjeri: www.studienwahl.at donosi sve informacije vezane uz studiranje i studijske programe austrijskih sveučilišta, veleučilišta kao i pedagoških akademija te privatnih sveučilišta.

Stipendije
Najveća austrijska online-baza stipendija i poticaja za područje istraživanja za sva znanstvena područja www.grants.at omogućuje pretraživanje dostupnih stipendija prema području Vašeg interesa.

Upisi
Informacije o uvjetima upisa, kao i obrasce za prijavu na željeni studij najbolje je provjeriti sa visokoobrazovnom institucijom na koju se želite upisati. Općenite informacije o uvjetima upisa možete pronaći na www.studiversum.at

Školarine
Austrijski državljani i strani studenti (iz EU ili EEG država) su kao redovni studenti zakonski izjednačeni i ne plaćaju studijsku pristojbu pod uvjetom da studiraju u predviđenom roku ili studij ne produlje više od dva semestra. Nakon toga iznos studijske pristojbe po semestru iznosi € 363,36.
Svi studenti plaćaju godišnju studijsku pristojbu i osiguranje od nezgode u iznosu od € 20,20 po semestru.
Na privatnim sveučilištima i veleučilištima školarina se plaća prema njihovom cjeniku.

Učenje njemačkog jezika
Kako je službeni jezik studiranja na austrijskim sveučilištima uglavnom njemački i samo se određeni programi nude na engleskom jeziku, pri upisu je potebno priložiti potvrdu o poznavanju njemačkog jezika, barem na razini B2 ili C1 (ovisno o sveučilištu). Kao dokaz znanja jezika služi npr. ÖSD Zertifikat: www.osd.at

Austrijski instituti za učenje jezika postoje i izvan Austrije: www.oesterreichinstitut.at, a ukoliko želite njemački jezik učiti u Austriji, informacije o svim školama jezika dostupne su na www.campus-austria.at
 
Međunarodni studenti, koji su upisani na neku od visokoobrazovnih institucija u Austriji mogu njemački jezik usavršiti i u sklopu pretpristupnih programa, koji se nude u Beču, Grazu i Leobenu:

Stručne prakse, usavršavanje i rad u Austriji
Austrija je prosperitetna, stabilna i uspješna zemlja bogate povijesti, ali i dinamičnog i inovativnog gospodarstva, koje okuplja stručnjake iz cijeloga svijeta. Time stvara odlično okruženje za domaće i međunarodne visokotehnološke kompanije, koje i hrvatskim studentima, apsolventima i profesionalcima pružaju brojne prilike za razvoj karijere: od studentskih praksi, preko studija zu rad i stručnih usavršavanja, pa sve do stalnog zaposlenja na međunarodnim projektima i dobro plaćenim radnim mjestima te odličnom kvalitetom života.

Stranica www.workinaustria.com pruža sve informacije o mogućnostima zapošljavanja u Austriji kao i velik broj radnih mjesta austrijskih kompanija. A i pojedinačne visokotehnološke regije, poput Gornje Austrije www.welcome2upperaustria.com i Vorarlberga www.chancenland.at imaju vlastite platforme za podršku svima onima koji traže mogućnosti za razvoj karijere.

Austrijske tehnološke kompanije općenito se ubrajaju među najinovativnije tvrtke u Europi i iznimno cijene hrvatske stručnjake, kojima pružaju:
 • odličan sustav obrazovanja, mogućnost studija i stručnog usavršavanja uz rad, poticaje za istraživačko-znanstvene projekte
 • građenje karijere u ugodnoj i poticajnoj atmosferi u visoko-tehnološkim, malim i srednjim tvrtkama
 • život i rad u gradovima i zajednicama s najvišom kvalitetom života te bogatom kulturnom i interkulturalnom ponudom
 • stimulativna primanja i radnička prava, koja su u Austriji osigurana kolektivnim ugovorom
 • česte beneficije, poput fleksibilnog radnog vremena, rada od kuće, tečajeva jezika, stručnog usavršavanja, zabavnih i zdravstvenih sadržaja
 • geografsku blizinu i odličnu prometnu povezanost s Hrvatskom i cijelom Europom
Dodatne informacije i korisne materijale pronaći ćete na sljedećim poveznicama:
Tvrtke i organizacije koje nude studentske prakse i poslove u Austriji:

Austrijske obrazovne institucije:


Go International i Advantage Austria Zagreb

Pošalji upit

Kontakt podaci

Advantage Austria Zagreb

Advantage Austria Zagreb
Ilica 12
10000 Zagreb

Tel: +385 1 4881 900
Fax: +385 1 4881 912

E-mail: zagreb@advantageaustria.org
Web: https://www.advantageaustria.org/hr/

O ustanovi