Arhiva vijesti

Traži

I ovo je kinematografija: radikalne filmske prakse i kultura entuzijazma Kinokluba Zagreb 1928.-2018.

Sama odrednica "amaterski" nosi u sebi jedan apologetski prizvuk. No upravo ta riječ — od latinske riječi "amateur" (sic) — "ljubavnik" upućuje na onoga koji nešto radi iz ljubavi spram te stvari prije nego iz nužnosti ili ekonomskih razloga. Upravo bi to značenje amaterskom filmskom stvaraocu trebalo predstavljati putokaz. — Maya Deren, 1959.

Utorak, 30.10.2018.detaljnije

Pozitivna strana reklamacija - korist od nezadovoljnih kupaca

Kada se spomenu reklamacije i nezadovoljni kupci prva asocijacija je nelagoda i osjećaj odgovornosti za propust. Postoji značajan broj reklamacija koje nisu opravdane, ali ipak većina ukazuje na određene nedostatke Vašeg proizvoda ili usluge. Znate li da unatoč tome reklamacije mogu imati i pozitivan učinak na Vaše daljnje poslovanje?

Četvrtak, 11.10.2018.detaljnije

Kvote za zapošljavanje stranaca povećane za novih 3.269 dozvola

Činjenica je da tržište rada u Hrvatskoj karakterizira manjak domaćih radnika, a jedan od glavnih razloga je iseljavanje mlade i srednje generacije iz zemlje. Kao jedna od mjera koja bi trebala osigurati oporavak tržišta rada su i kvote za zapošljavanje stranaca.

Utorak, 02.10.2018.detaljnije

Upišite filmsku školu Kinokluba Zagreb

Jesensko izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb otvorit ćemo uvodnim predavanjem u utorak 16. listopada 2018. s početkom u 19 sati u kino dvorani Kinokluba Zagreb na adresi Trg žrtava fašizma 14.

Utorak, 02.10.2018.detaljnije

Likovni programi CKF A.Cesarca

U tijeku su upisi u likovne programe Centra za kulturu i film Augusta Cesarca.

Petak, 28.09.2018.detaljnije