Zoran Vakula djecu uveo u svijet meteorologije

U OŠ Kreativan razvoj održana mala škola meteorologije.

Zoran VakulaU prvoj privatnoj zagrebačkoj osnovnoj školi, Kreativan razvoj, održana je mala škola meteorologije koju je za znanja željne školarce održao Zoran Vakula, poznati meteorolog HRT-a. Na zanimljivom predavanju i praktičnim primjerima aktivno su sudjelovali učenici OŠ Kreativan razvoj koji su spremno odgovarali na pitanja predavača, ali i postavljali mu mnogobrojna pitanja o okolišu, meteorologiji i prirodi te na taj način pokazali stečeno znanje i veliki interes za ovu temu.

„Djeca su me iznenadila i sa znanjem i s interesom za temu. Veseli me što sam mogao sudjelovati u projektu ovoga tipa i nadam se kako će djeca zapamtiti barem ponešto iz bogatog svijeta meteorologije te o okolišu razmišljati na odgovorniji način.“ – izjavio je Zoran Vakula.

Kreativan razvoj na ovaj način kod učenika želi probuditi dodatan interes za nastavu i temu o okolišu i prirodi te učenike motivirati na društveno odgovorne teme poput očuvanja okoliša. Kako bi se na što kvalitetniji način radilo na aktivnom zalaganju djece na nastavi, škola planira još sličnih projekata kako bi ih motivirala i pružila im maksimalne mogućnosti za rast i razvoj. Posebnost OŠ Kreativan razvoj jest činjenica kako su i roditelji također sastavni dio sustava škole te imaju važnu ulogu u djetetovu odgoju i učenju.

„S obzirom na to kako na različite načine ulažemo u kvalitetu nastave i aktivnosti za naše učenike i na ovaj način želimo im pružiti najkvalitetnije obrazovanje i potaknuti ih na daljnji osobni razvoj. Uspjeh naše škole najviše ovisi o našim učenicima na čiji rad smo izuzetno ponosni što je i dokazao njihov interes i sudjelovanje na predavanju gospodina Vakule.“ – rekao je ravnatelj škole, dr.sc. Martin Tino Časl.

Osnovna škola Kreativan razvoj s radom je počela prije 19 godina kao prva privatna osnovna škola u Zagrebu. Škola ima i svoju ustrojbenu jedinicu predškolskog odgoja i naobrazbe, a prije 11 godina počela je raditi i Privatna gimnazija Dr. Časl, kao logičan nastavak školovanja učenika koji završe OŠ Kreativan razvoj. Ovo je jedina institucija u Hrvatskoj koja nudi mogućnost školovanja od najranije dobi do upisa na fakultet.

Zoran Vakula djecu uveo u svijet meteorologije

Zoran Vakula djecu uveo u svijet meteorologije