Znanstvena subota na FER-u u svrhu popularizacije znanosti

U subotu, 15. ožujka 2014. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održat će se Znanstvena subota na FER-u s početkom u 10h.

Znanstvena subota na FER-uDogađaj popularizacije znanosti organizira Društvo za edukaciju van okvira - EVO u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, programskim timom FER-ovog programa popularizacije znanosti ''ŠUZA - iz škole u znanost i akademsku zajednicu", studentskom udrugom eSTUDENT te predstavnicom programa obrazovnih aktivnosti Hrvatske sekcije IEEE dr. sc. Ivom Bojić.

Znanstvena subota na FER-u je jednodnevni događaj namijenjen učenicima srednjih škola. Projekt je osmišljen po uzoru na Ljetnu školu znanosti koju Društvo za edukaciju van okvira organizira već trinaest godina, od čega prvih dvanaest godina u Višnjanu, a od prošle godine u Požegi. Održavanje ovog projekta omogućio je Google dodijelivši Školi prestižnu nagradu Google RISE (engl. Roots in Science).

Radionice će omogućiti učenicima da na praktičan način upoznaju područja elektrotehnike i računarstva. Entuzijazam prema znanju i otkrićima razvijat će pod vodstvom mladih studenata FER-a koji će im putem radionica odgovoriti na pitanja kako računala raspoznaju karte, komuniciraju putem interneta, uče i zaključuju poput pravnika, doktora ili znanstvenika, kako se programiraju mikrokontroleri ili 3D igre u
Unity-ju te objasniti način na koji rade genetski algoritmi. Polaznici će također imati priliku posjetiti FER-ov ACROSS centar, gdje će se bolje upoznati sa mnogim vrstama i primjenama robota, dok će kroz predavanje prof. dr. sc. Jana Šnajdera saznati informacije o aktualnim istraživanjima iz područja strojnog učenja. Uz radionice, predavanja i posjete laboratorijima održat će se i smotra radova bivših polaznika Ljetne škole znanosti te Istraživačkog centra mladih.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac na http://tinyurl.com/ISprijave. Broj polaznika je ograničen.

Za više informacija pratite obavijesti na facebook stranici događaja ˝Znanstvena subota na FER-u˝ https://www.facebook.com/events/250595151786766/?fref=ts