Zbog tipfelera učenik izbačen iz škole

Cory Keir bio je jako ponosan kada je trebao dizajnirati naslovnicu godišnjaka za Brighton's Charyl Stockwell Preparatory Academy, za generaciju 2009./2010. Ipak, jedna greškica zagorčala mu je život.

godisnjakCory Keir, 17-godišnjak iz Hamburg Townshipa (Michigan, SAD), krivo je na naslovnici godišnjaka napisao ime svoje škole, nazvavši je Shockwell umjesto Stockwell.

Kada je uočio grešku, mislio je da je dovoljno da se ispriča zajedno s profesorom koji je odobrio dizajn naslovnice, te je računao da će se nekako za svoju grešku morati iskupiti.

No, umjesto toga pozvan je na razgovor kod ravnatelja, 'izriban' od strane školske administracije i optužen da je to napravio namjerno.

Za kaznu je suspendiran iz škole na 10 dana, te mu je naređeno da na neki kreativan način prikupi 1.000 dolara za školu.

Shelley Stockwell, izvršna ravnateljica škole, tvrdi da su to neistine i da od dječaka nije tražen novac, te da se mladić vratio u školu tri i pol dana nakon suspenzije, nakon što je napisao pismo isprike. Dodaje i da su protiv profesora koji je odobrio takav dizajn poduzete određene disciplinske mjere.

Učenik i njegova majka imaju sasvim drugačiji pogled na situaciju, pa su ovaj slučaj iznijeli u medije.

net.hr