Završnica Business Plan Contesta

Business Plan Contest, jedan od najvećih projekata od mnogobrojnih u organizaciji studentske udruge eSTUDENT, ovog je tjedna priveden kraju ceremonijom svečanog zatvaranja natjecanja.    

Završnica Business Plan Contesta

Svečana završnica održana je ove srijede, 7. svibnja u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Organizatori ističu da je ove godine na natjecanju sudjelovalo više od 150 studenata sa fakulteta, visokih i viših škola iz cijele RH. Od ukupno 65 timova koji su sudjelovali u natjecanju, nakon više od četiri mjeseci trajanja natjecanja, svi zainteresirani su imali priliku čuti javne prezentacije ideja i projekata devet timova finalista koji su najviše dojmili stručni žiri.

Na ceremoniji su prisustvovali predstavnici organizacijskih partnera u suradnji s kojima je natjecanje organizirano, a koji su podržali projekt bilo financijski, bilo uključivanjem kao članovi stručnog žirija koji odlučuje o pobjednicima natjecanja, kao mentori koji svojim znanjem i iskustvom pomažu timovima u razvoju ideja, predavači i voditelji radionica, a koji predstavljaju najvažnije organizacije u poduzetničkom sektoru te vodeće stručnjake u raznim relevatnim područjima. Samo neki od njih su Zagrebačka banka koja je glavni partner ovogodišnjeg natjecanja, Poslovno-inovacijska agencija RH - BICRO, Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE, Zagrebački inkubator poduzetništva, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije – HAMAG INVEST, Henkel i Nestle.

Na svečanoj završnici su, uz spomenute prezentacije ideja finalista i prigodne govore Hrvoja Prpića kao predstavnika mentora uključenih u natjecanje te Frane Šesnića koji se okupljenima obratio u ime stručnog žirija, proglašeni dobitnici prva tri mjesta koji su nagrađeni brojnim novčanim i nenovčanim nagradama koje im omogućavaju daljnju razradu i usavršavanje ideja te njihovu konačnu realizaciju. Pobjednički tim Business Plan Contesta 2014. je tim Croatia Rescue koji razvija informacijski sustav koji služi brzom lociranju unesrećenih osoba koje iz zdravstvenih ili tehničkih razloga ne mogu pozvati pomoć. Tim je nagrađen s 20.000 kn, ulaskom u predinkubacijski program Tehnološkog parka Zagreb, mogućnošću sudjelovanja u edukacijskom programu Zagrebačke banke, sudjelovanjem na konferenciji Lean Startup Machine te konferenciji Korporativne inovacije i intrapoduzetništvo u organizaciji Projekture.

Business Plan Contest je natjecanje koje studentska udruga eSTUDENT organizira već devetu godinu zaredom, a potiče studente s poduzetničkim ambicijama na razvoj ideja i omogućava njihovu razradu u obliku poslovnog plana. Projekt promovira poduzetništvo, poduzetnički način razmišljanja, upoznavanje s najnovijim poduzetničkim trendovima te ostanak mladih i obrazovanih ljudi s novim i inovativnim idejama u Hrvatskoj. Osnovni cilj natjecanja je pružiti priliku studentima da kroz edukaciju u sklopu natjecanja razviju i usavrše svoju ideju te pružiti smjernice kako ju pretočiti u poslovni plan. Kroz povezivanje s prepoznatim poduzetnicima, stručnjacima i brojnim investitorima nastoji se omogućiti njezinu realizaciju.