Zagrebačka škola nakon samo godinu dana rada dobila vrhunsko međunarodno priznanje

British International School of Zagreb prva je škola u Hrvatskoj koja je potvrđena kao partnerska škola COBIS-a (Council of British International Schools) .

Zagrebačka škola nakon samo godinu dana rada dobila vrhunsko međunarodno priznanje

Privatna British International School of Zagreb je zagrebačka škola koja pruža osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, a posebna je po tome što slijedi britanski kurikulum u suradnji s britanskim partnerima, koristi britanske udžbenike i učitelji su pretežito izvorni govornici engleskog jezika. Također, ističe se i iznimnim školskim uvjetima gdje se s učenicima radi u malim razrednim skupinama što im pruža optimalne uvjete za otkriće njihovih talenata i razvoj kreativnosti.

Iako je program britanskih međunarodnih škola vrlo popularan i koristi se u više od 80 zemalja diljem svijeta te u više od 1500 nacionalnih i međunarodnih škola, samo njih 300 priznate su kao članice ovog Vijeća. Riječ je o krovnoj organizaciji koja predstavlja samo one britanske međunarodne škole koje uspiju zadovoljiti stroge kriterije vrhunske kvalitete. British International School of Zagreb postala je jedna od njih čime je osigurala ne samo međunarodno priznanje, već i partnerstvo koje će joj omogućiti uključenost u vodeće trendove svjetskog obrazovanja.

„Iznimno smo ponosni i sretni zbog ovog priznanja, pogotovo jer smo ga dobili za manje od godinu dana od pokretanja škole. Ovo nam je velika motivacija i drago nam je što je naša škola prepoznata kao kvalitetna te ćemo svakako i dalje raditi na tome.“ – kaže ravnatelj, dr.sc. Martin Tino Časl.

S obzirom na to kako se radi u školi koja je započela s radom u jesen 2013. godine te je početnoj fazi svog razvoja, pred njom se nalazi vrlo zanimljivo razdoblje daljnjeg rasta i razvoja.

Osnovna škola Kreativan razvoj s radom je počela prije 19 godina kao prva privatna osnovna škola u Zagrebu. Škola ima i svoju ustrojbenu jedinicu predškolskog odgoja i naobrazbe, a prije 11 godina počela je raditi i Privatna gimnazija Dr. Časl, kao logičan nastavak školovanja učenika koji završe OŠ Kreativan razvoj. Ovo je jedina institucija u Hrvatskoj koja nudi mogućnost školovanja od najranije dobi do upisa na fakultet.

Zagrebačka škola nakon samo godinu dana rada dobila vrhunsko međunarodno priznanje