Zagrebačka škola akreditirana od strane američkog tijela

Američka međunarodna škola u Zagrebu (AISZ) prošli tjedan dobila je od američke udruge Middle States Association of Colleges and Schools (MSA) status akreditirane obrazovne ustanove sve do 2021. godine.

 

Zagrebačka škola akreditirana od strane američkog tijela
AISZ je jedina škola u Hrvatskoj koja je akreditirana u Sjedinjenim Američkim Državama, a od strane udruge MSA akreditirana je još od 1986. Po primitku vijesti o ponovnoj akreditaciji ravnatelj AISZ-a dr. David Harris izjavio je: „Veoma smo zadovoljni zbog te vijesti. Akreditacija AISZ-a i dalje potvrđuje da naša prekrasna škola pruža prvorazredno međunarodno obrazovanje strancima u Zagrebu, kao i lokalnoj zajednici. Vrlo sam ponosan na naše osoblje, roditelje i učenike.“
Škola je akreditirana i od strane Organizacije za stjecanje međunarodne mature (International Baccalaureate Organization) iz Ženeve.

Middle States Association of Colleges and Schools dobrovoljna je međukolegijalna neprofitna udruga posvećena promicanju obrazovne izvrsnosti i unaprjeđenju putem međukolegijalnog ocjenjivanja, a bavi se akreditacijom javnih i privatnih sveučilišta, koledža, srednjih i osnovnih škola u SAD-u te inozemnih ustanova koje potječu iz SAD-a. Jedna je od šest regionalnih akreditacijskih organizacija koje priznaju Ministarstvo obrazovanja SAD-a i Vijeće za akreditaciju višeg obrazovanja (Council for Higher Education Accreditation).
Mrežne stranice: middlestates.org

Američka međunarodna škola u Zagrebu utemeljena 1966. godine pruža obrazovanje na engleskom jeziku djeci u dobi od tri do 18 godina.
Školu u ovom trenutku pohađa 242 učenika iz 37 država, od kojih su 60 iz Hrvatske. Svi su nastavnici izvorni govornici engleskog jezika iz SAD-a, Ujedinjenoga Kraljevstva, Kanade ili Australije. Škola se sastoji od četiri dijela: vrtića, osnovne škole, više osnovne škole (6.-8.razreda) i srednje škole.
Mrežne stranice: aisz.hr