Zadnji je dan prijava na Foto dane mladih u Puli i Rovinju

Još samo danas traju prijave na najveći festival fotografije mladih u Hrvatskoj na kojem sudjeluje 60 fotografa i 30 modela, koji se ove godine održava u Puli i Rovinju. Ukoliko ste stari do 21 godinu stignete se prijaviti još danas.

Foto dani mladih 2014

Foto dani mladih, najveći festival fotografije mladih u Hrvatskoj ove se godine održava u Puli i Rovinju. Prijave traju još danas, pa ukoliko ste zainteresirani da budete dio 60 mladih fotografa i 30 modela starih do 21 godinu, prijavite se na www.fotodanimladih.com.hr.

Pet dana bogatog programa
U pet dana trajanja Foto dana mladih sudionike očekuje bogat program - izložbe, radionice, predavanja, filmske projekcije, trodnevno fotografsko natjecanje kao i kvalitetno druženje i dobra zabava mladih sudionika.

Prijave su otvorene od prosinca 2013. godine od kada je zaprimljeno više od 150 prijava iz gotovo svih dijelova Hrvatske, ali i susjedne Srbije koja će s dva sudionika i sudjelovati na ovogodišnjim Foto danima mladih.

Ovogodišnji Foto dani mladih održavaju se od 30. travnja do 04. svibnja u Puli, a dio programa održat će se u Rovinju. U odnosu na prošlu godinu festival je i duži za jedan dan, okuplja više sudionika, ali je i ispunjeniji sadržajem.

Razna predavanja i radionice
Posjetitelje i sudionike očekuju izložbe fotografije mladih autora, razna predavanja i radionice o fotografiji, popratni filmski program i najvažnije druženje te međusobna razmjena znanja i iskustva.

Foto dane mladih organizira udruga mladih Izvan fokusa, a cilj mladih organizatora je jasan - osigurati mladim umjetnicima sve uvjete za njihov razvitak, razmjenu iskustava, edukaciju i napredak.

Sudionike fotografe očekuju radionice o samim počecima fotografije kao i predavanja 'Mladi za mlade' gdje će drugi mladi fotografi svoja iskustva dijeliti sa kolegama. Edukativni program obuhvatit će razne dijelove fotografiranja, od rada sa svjetlom pa sve do fotografiranja zvijezda. Natjecateljski program obilježit će tri kategorije fotografiranja, reklamna fotografija te turistička fotografija koja je podijeljena na prirodnu i kulturnu baštinu Pule.

Upoznavanje s novim znanjima
Sudionike modele očekuje tribina 'Kada je model subjekt, a kada objekt' s temom pretjerane 'upotrebe' modela u marketinške svrhe gdje će zajedno sa fotografima tražiti granicu koliko se daleko može ići fotografiranjem za marketinške svrhe. Nakon edukacije modeli će sa fotografima na terenu snimati turističku fotografiju Pule, kako onu prirodne baštine tako i kulturne baštine Pule. U fotografiranju će fotografi i modeli primijeniti naučeno iz tribine.

Foto dani mladih u sklopu svog programa organizirat će i posjet popularnim Rovinj Photodays-ima pa će se mlade fotografe upoznati i sa konceptualnom fotografijom, a u sklopu programa Rovinj Photodays-a održat će se i podjela nagrada Foto dana mladih. Uz taj u Rovinju, najveći regionalni fotografski festival, Foto dane mladih podržao je i najveći svjetski brend u fotografiji Canon kao i cijeli niz drugih sponzora. Prijave na Foto dane mladih otvorene su još samo danas, a prijaviti se možete kao model ili fotograf na www.fotodanimladih.com.hr.

Izvor: Srednja.hr