Vratio se u srednju školu nakon 69 godina

Elgen Long je napustio školu s 15 godina da bi otišao u rat. U međuvremenu je postao jedan od najcjenjenijih pilota, a sad se vratio maturirati.

Elgen_Long

Elgen Long (82) je u utorak primio svjedodžbu srednje škole koju je napustio 1944. godine kako bi se pridružio američkoj mornarici u Drugom svjetskom ratu.
- Postavio sam novi svjetski rekord, najduže vrijeme koje je trebalo čovjeku da završi školu, 69 godina. Nekima treba 4, nekima 5 godina, ali ja sam si priuštio 69, rekao je Long. Starac je više poznat po tome što je jedini čovjek koji je sam avionom preletio svijet te Južni i Svjeverni pol. Osim što je više od 40.000 sati proveo za upravljačem aviona, Long je zadnjih 20 godina proveo istražujući nestanak Amelie Earhart. Po njegovoj knjizi nedavno je snimljen film 'Amelia' sa Hilary Swank i Richardom Gereom. Svoj život je opisao kao veliku avanturu i rekao je kako će današnja djeca imati prekrasnu budućnost.
- Čekaju ih velika iskustva, a ako nešto mogu zamisliti, mogu to i ostvariti. Nadam se da će imati dovoljno upornosti da ispune svoje snove. Život može biti dobar nakon srednje škole u Marshfieldu - kaže Elgen.

24sata.hr