Vještica po struci

Na britanskoj Burzi rada stoji oglas za posao na kojem traže novu vješticu koja će živjeti u pećini Wookey Hole za godišnju plaću od 430.000 kuna.

witch

Pećina Wookey Hole, kraj Wellsa, preko britanske Burze rada, traži nekoga tko će učiti posjetioce o vješticama i čarobnjacima nakon što je prijašnja vještica, Jane Brenner, otišla u mirovinu. Kandidatkinja se mora znati "glupirati" i ne smije biti alergična na mačke. Mora, također, biti pomalo nestašna, društvena i karakterna. Radno vrijeme je vikendom i za vrijeme školskih praznika, a godišnja plaća je 430.000 kuna. Kako bi udovoljili zakonima protiv spolne diskriminacije, prijaviti se mogu žene, muškarci i transseksualci.

- Wookey Hole želi kandidata koji će obavljati svakodnevne poslove u kostimu kako bi ljudi dobili dojam kako je to izgledalo u srednjem vijeku - rekao je Daniel Medley.
U pećini je živjela starica s kozama i psima koja je navodno uzrokovala svađe među seljanima i bolesti. Wookey Hole poznata je diljem Britanije i nadaju se kako će privući gomilu kandidata.
- Ambiciozne vještice, koje grade karijeru, trebaju doći odjevene za posao sa svim svojim dodacima - dodao je.

24sata.hr