Uvodno predavanje "Radionice scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže"

Tijekom radionice stiču se mnoga znanja o procesu nastajanju filma i po njenom završetku postaje se članom Kinokluba Zagreb.

Uvodno predavanje U utorak 06. studenog u 19:00h, u kino dvorani Kino kluba “Zagreb“ na Trgu žrtava fašizma 14., održat će se uvodno predavanje "Radionice scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže". Tijekom radionice stiču se mnoga znanja o procesu nastajanju filma i po njenom završetku postaje se članom Kinokluba Zagreb.

"Radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže“ je praktički i teorijski koncipirana oko procesa izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu cijeli proces, sve produkcijske i postprodukcijske faze izrade filma. Od ideje, scenarija, preko snimanja filma do montaže zvuka i slike u konačni proizvod koji se naziva film.

Radionioca se sastoji od tri osnovna djela:
• režija, scenarij
• kamera, rasvjeta
• montaža

Svaki dio ima svog posebnog specijaliziranog predavača, tako da prvi dio - scenarij i režiju, predaje naš diplomirani redatelj Petar Orešković. Njegovi kratki filmovi već su u studentskim danima osvajali nagrade na međunarodnim festivalima, a kratki igrani film "Ustaj Miro!" nagrađen je ove godine na filmskom festivalu u San Pedru u Kaliforniji i na festivalu Mediteranskog filma u Splitu. Radio je i na nekoliko igranih te dokumentarnih serija na televiziji. Kameru i rasvjetu predaje Almir Fakić, filmski i TV snimatelj, poznat i po režiji RTL-ove "Policijske patrole", dok montažu Staša Čelan koji je zaslužan za montažu dva dugometražna filma "Da mi je biti morski pas" Ognjena Sviličića i "Oxygen 4" Slobodana Jokića (Dan Oki).

Na samom kraju radionice polaznike čeka komisijski ispit, te po položenom ispitu postaju članovi 82 godišnjeg Kino kluba "Zagreb".

Članstvo u KKZ-u podrazumjeva korištenje svih nemalih produkcijskih uvjeta, distribucije filmova kao i pohađanje naprednih radionica koje su za naše članove potpuno besplatne. Radionice pisanja scenarija, dokumentarnog, kratkog igranog filma, eksperimentalnog, trash i jednominutnog filma, samo su neke od njih, a njih vode vrhunski predavači kao što su Vladislav Knežević, Petar Orešković, Vladimir Gojun, Zvonimir Jurić, Jasna Žmak, Ljubo Zdjelarević, Mladen Burić itd. Dodatne informacije mogu se saznati na potpuno neobveznom uvodnom predavanju gdje će biti prisutni svi predavači.

Ne zaboravite u utorak 06.11.2012. u 19h. Vidimo se u KKZ-u!

Kontakt: Tin Žanić 095/ 1111 221 tinzanic@gmail.com