Uvodi se kodeks odijevanja radi erotičnih studentica

Predstavnici Udruge studenata Fakulteta političkih znanosti u Sarajevu jučer su Rektoratu Sveučilišta službeno predali zahtjev za uvođenje kodeksa odijevanja na visokoškolskim ustanovama, piše Dnevni avaz.

Sexy_studentica

Predsjednik Udruge Adnan Bajrić kaže da su se na ovaj potez odlučili prvenstveno zbog starijih profesora kojima često bude neugodno kada vide studente u kratkim hlačama, suknjici, papučama...

- Znalo se događati da pojedini profesori odstrane sa sata nekoga tko je neprimjereno obučen. Jedan profesor je čak studenticama pred svima otvoreno kazao da ga erotiziraju. Kako se to ne bi događalo, smatramo da je nužno uvesti ovo pravilo - kazao nam je Bajrić.

Inače, Udruga studenata FPZ-a je prvo takvo tijelo u Sarajevu koje je bez ustručavanja otpočelo dijalog sa Sveučilištem, tražeći od rješenje brojnih problema koji godinama muče studente. Jedan od zahtjeva je i ograničenje cijena knjiga koje profesori prodaju studentima.

Ono što studentima, kako kažu, najviše smeta, jest da tijekom prodaje knjiga profesor ili njegov asistent zapisuje podatke o studentu, a neki dopuštaju korištenje kupljene knjige za vrijeme ispita.

- Često se mogu čuti priče o tome kako profesori skupo i licemjerno naplaćuju svoje knjige studentima. Ograničenom cijenom kao i načinom prodaje profesori i studenti bi zaštitili svoj integritet i ne bi širili negativne glasine - smatraju u ovom udruženju.

jutarnji.hr