Uskoro prvi EducationUSA Higher Education Fair u Hrvatskoj

Sajam američkih visokih učilišta za hrvatske učenike i studente 25. ožujka 2014. od 15 do 18 sati.

Uskoro prvi EducationUSA Higher Education Fair u Hrvatskoj

U utorak, 25. ožujka 2014. od 15 do 18 sati održat će se EducationUSA Higher Education Fair u hotelu Westin, Izidora Kršnjavoga 1, u Zagrebu. Na Sajmu će se učenicima i studentima predstaviti sveučilišta poput University of California Berkeley i Northeastern University koja se ubrajaju među 50 najboljih sveučilišta u SAD-u prema poznatom američkom rangiranju sveučilišta U.S. News and World Report. EducationUSA Higher Education Fair organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu i mrežom EducationUSA. Sajam je dio međunarodne obrazovne turneje američkih sveučilišta koja će pored Hrvatske posjetiti 8 europskih gradova u Portugalu, Španjolskoj, Sloveniji, BIH, Srbiji i Makedoniji. Više informacija dostupno je na internetskoj stranici www.iro.hr i Facebook stranici www.facebook.com/studiranje.u.inozemstvu.

S više od 4600 akreditiranih sveučilišta i 21 milijuna upisanih studenata, američki sustav visokog obrazovanja svrstava se među najveće obrazovne sustave u svijetu. SAD je i dalje globalni lider u međunarodnom obrazovanju s obzirom da privlači najveći broj međunarodnih studenata u svijetu: u ak.god. 2012./13. u SAD-u je studiralo više 819.644 međunarodnih studenata, a hrvatski studenti u SAD-u upisivali su se na vrhunska sveučilišta poput Columbia University, Cornell University i George Washington University.

EducationUSA Higher Education Fair predstavlja jedinstveni obrazovni sajam visokog obrazovanja namijenjen učenicima i studentima na kojem će 7 američkih sveučilišta i koledža predstaviti studijske programe i stipendije za studij u SAD-u. Uz sveučilišta, obrazovne savjetnice Instituta za razvoj obrazovanja (IRO) i EducationUSA mreže posjetiteljima će pružati informacije i savjete o izboru, financijskoj potpori i prijavi za studij u SAD-u. EducationUSA okuplja više od 400 centara u 170 zemalja koji pružaju točne, sveobuhvatne i aktualne informacije o mogućnostima studiranja u SAD-u uz potporu U.S. State Departmenta.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu registraciju. Registracijski obrazac dostupan je na stranici:
http://iro.hr/hr/informiranje-i-savjetovanje-o-visokom-obrazovanju/studiranje-u-sadu/educationusa-higher-education-fair/.