Usamljeni tinejdžeri umjesto životinja u šetnju vode kupus

Kineski tinejdžeri koji ne mogu dobiti kućne ljubimce, našli su drugi način da razbiju usamljenost i depresiju.

Kinezi šetaju kupus

Naime umjesto životinja oni tako vode u šetnju kupus. Tako mladi Kinezi u 'druženju' s ovom povrtnicom, prebacuju dio svojih negativnih misli na nju te se vraćaju kući s većim samopoštovanjem! Pojedinci toliko daleko idu da tvrde kako ih više zanima kupus, nego vlastiti roditelji.

Tinejdžeri u Kini, koji ne mogu dobiti kućne ljubimce, usamljenost i depresiju rješavaju uz pomoć povrća. Naime oni odlaze u šetnju vodeći na povodcu kupus, prenosi Huffington Post.

Kupus pomaže u vraćanju samopoštovanja

- Osjećam da mogu prebaciti negativne misli o sebi na kupus, s njim prošetati i vratiti se kući s većim samopoštovanjem, tako izjavljuje 17-ogodišnji Lui Ja Chen.

Očito ništa manje nije usamljen niti 17-godišnji Da-Xia Sung, koji napominje za spomenuti izvor kako ga više zanima kupus nego vlastiti roditelji.

Naravno pojavljivanje u javnosti s glavičastom povrtnicom na povodcu, izaziva začuđene poglede ostalih građana koji s podsmijehom fotografiraju nesretne tinejdžere. Ipak, obzirom da se trend omasovljava, uskoro bi ovakvo ponašanje moglo postati vrlo uobičajeno.

Kinezi šetaju kupus

Psihijatar tvrdi da ovo može pomoći usamljenima

Psihijatar Wen Chao vjeruje kako terapija kupusom može imati pozitivne učinke, ali i dodaje da to povrće ne bi smjelo nadomještati ljudski kontakt.

- Na kraju, ipak je zdravije popričati s nekim tko može i odgovoriti, rekao je za Huffington Post.

U hladnjaku svježi kupus može potrajati i dva tjedna, ali njegovo redovito 'šetanje', čini ga u puno skorijem roku nejestivim. Međutim svrha ljubimaca i nije da ih se pojede, pojašnjavaju s navedenog izvora.

Izvor: Srednja.hr