U Zagrebu je održano najveće europsko Case Study natjecanje

ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Managemet) je jedina studentska organizacija koja povezuje studente, ali i institucije diljem Europe na području industrijskog inženjerstva i menadžmenta te predstavlja više od 50 000 studenata kroz 72 lokalne grupe iz 28 europskih zemalja.

Ciljevi su joj povezivanje i unapređivanje odnosa između studenata kroz različite međunarodne projekte kao što su razmjene, seminari, radionice te „Case study“ natjecanja.

(Više informacija na www.estiem.org)

ESTIEM lokalna grupa Zagreb osnovana je 2009. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, sa svrhom promicanja Industrijskog inženjerstva i menadžmenta u Hrvatskoj, poticanja suradnje među studentima kroz izvannastavne aktivnosti, rad na projektima udruge i organizirane posjete poduzećima.

Članovi udruge ESTIEM LG Zagreb i ove su godine bili organizator najprestižnijeg studentskog case study natjecanja u Europi „TIMES“ (Tournament In Management and Engineering Skills). (Facebook stranica događaja: https://www.facebook.com/events/621578581233630/)

Natjecanje se održalo 11.01.2014. s početkom u 10 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, te je okupilo čak 6 ambicioznih timova studenata sa različitih fakulteta Zagrebačkog sveučilišta.

Glavni sponzor natjecanja CVH (Centar za vozila Hrvatske) natjecateljima je dao veliki izazov zadajući im problem osmišljanja web aplikacije koja bi trebala ubrzati proces tehničkih pregleda vozila smanjujući gužve u lokalnim stanicama za tehničke preglede. Da bi situacija bila zanimljivija CVH je zadao i određene uvjete koje je osmišljena aplikacija mora zadovoljiti kao i problem uklapanja aplikacije u postojeći sistem tvrtke.

Stručni žiri koji sastojao se od asistenta Mire Hegedića i profesora Predraga Ćosića sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje te predstavnika CVH Luke Dorića kazao je da su rješenja bila i više nego impresivna, a pobjedu i priliku daljenjeg natjecanja na polufinalu u Ankari (Turska) osvojili su studenti četvrte godine Ekonomskog fakulteta iz Zagreba – Matej Šešo, Luka Spahija i Ivan Šagolj.

Zahvaljujući velikom angažmanu svih članova Udruge, pomoći Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, posebno katedre za Industrijsko inženjerstvo i menadžment, tvrtke CVH (Centar za vozila Hrvatske), vinarije Šafran, te portala posao.hr natjecanje je i ove godine nadmašilo sva očekivanja.

Nakon proglašenja pobjednika svi natjecatelji, organizatori i članovi žirija okupili su se na domjenku gdje je uslijedila proslava pobjedničkog tima i zajedničko druženje.

Slike:
U Zagrebu je održano najveće europsko Case Study natjecanje

U Zagrebu je održano najveće europsko Case Study natjecanje

U Zagrebu je održano najveće europsko Case Study natjecanje