U tijeku su upisi u glumački klub 'Mala akademija'

Glumački klub „ Mala akademija" otvara vrata djeci i mladima od 8 do 18 godina u nadi da će ih na najbolji mogući način uvesti u svijet kazališne umjetnosti. Mala akademija zamišljena je kao mala škola svega onoga usko vezanog uz kazalište, glumca i glumu.

Profesionalni tim voditelja sastavljen od isključivo diplomiranih glumaca sa višegodišnjim iskustvom rada u kazalištu, na filmu i televiziji, svoje će znanje i iskustvo, na sebi svojstven način, kroz igru, zabavu ali i ozbiljan rad prenijeti budućim glumcima.

rene_bitorajac

Rene Bitorajac, Nina Erak Svrtan, Daria Lorenci i Mila Elegović svoje će grupe 2 sata tjedno učiti osnovama kazališne umjetosti, ponašanju na sceni i snalaženju u prostoru, pravilnom govoru, razvijanju kreativnosti, različitim tehnikama scenskog izvođenja, razvijanju percepcije i mašte, pokretu i svemu ostalom. Između ostaloga, na taj način djeca i mladi razvijaju svoje samopouzdanje a mi podižemo njihovu kulturnu svijest.

pozornicaZavršna predstava

Uz sve to, tijekom 8 mjeseci, zajedničkim radom baziranim na improvizacijama, voditelji će sa grupom raditi na maloj predstavi koja će se na kraju godine kao ogled za roditelje i prijatelje prikazati na pozornici profesionalnog kazališta, Kerempuh ili Vidra.
Tijekom godine na satove će dolaziti i gosti stručnjaci koji će ih upoznati sa ostalim kazališnim i filmskim područjima.

lutkarska_predstava Lutkarstvo, kamera, fotografija

Lutkari profesionalci iz ZKL-a održati će nekoliko sati praktičnih predavanja o lutkarstvu, profesionalni fotograf Damir Hoyka uputiti će ih u fotografiju i ponašanje pred objektivom te napraviti „book" sa fotografijama članova. Jedan od najboljih filmskih redatelja također će uz prisustvo kamere imati što za ispričati i uvjeriti se u njihovo ponašanje pred kamerama.

dramska_umjetnostPovijest dramske umjetnosti

Održati će se i nekoliko sati teorijskog predavanja o povijesti kazališta od strane akademskog profesora, a satove će posjećivati i scenografi, maskeri, koreografi i glazbenici, budući da će u godišnjoj produkciji biti i pjevanja i plesa. Za osnove mjuzikla pobrinuti će se Mila Elegović.

predstaveOdlazak na predstave, filmski i TV set

Kao glumački klub, u planu nam je naše članove voditi na predstave u kazalište, i pokazati kazalište „iza kulisa", kao i odvesti ih na TV ili filmski set.
Uvjereni smo da će naši članovi na ovaj jedinstven način, uz profesionalne voditelje i goste stručnjake razviti svoje samopouzdanje, naučiti se timskom radu, naučiti osnovna pravila scenske igre, dobiti vrlo dobar uvid u kazališnu i filmsku problematiku a pritom uživati u ovoj kulturnoj izvanškolskoj aktivnosti.
Djeca će na početku školske godine dobiti članske iskaznice a po završetku i malu diplomu.

 

POŠALJI UPIT ili NAZOVI NA 091 27 42 934