U područja od posebne državne skrbi stižu besplatni udžbenici

Agencija za odgoj i obrazovanje je u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa započela s distribucijom udžbenika za učenike s područja od posebne državne skrbi. Za tu namjenu osigurano je više od 270 tisuća udžbenika za osnovnu i srednju školu.

osnovna_skola

Riječ je o udžbenicima koji su tiskani za školsku godinu 2008/2009 te 2007/2008. a osim nekorištenih udžbenika jedan dio se odnosi i na očuvane udžbenike. Najvećim dijelom riječ je o udžbenicima namijenjenima za višegodišnju uporabu, stoji u priopćenju Ministarstva.

Do sada su udžbenici dostavljeni u više od 40 osnovnih škola Vukovarsko- srijemske, Požeško-slavonske te Zadarske županije. Do kraja ovog tjedna udžbenici će biti dostavljeni i u škole Šibensko-kninske županije a trenutno se pripremaju udžbenici za osnovne škole iz Ličko-senjske županije kao i udžbenici za srednje škole Vukovarsko-srijemske županije koji bi se trebali distribuirati do kraja tekućeg mjeseca. Distribucija se provodi u suradnji sa županijskim uredima za obrazovanje spomenutih županija.

monitor.hr