U okviru projekta Nogomet za prijateljstvo osnovan Međunarodni dječji press centar

3. travnja 2014., Moskva – U okviru društveno odgovornog projekta za djecu Nogomet za prijateljstvo (FOOTBALL FOR FRIENDSHIP), kojeg provodi Gazprom, osnovan je Međunarodni dječji press centar. Međunarodni dječji press centar činit će po jedan mladi novinar iz Bjelorusije, Bugarske, Francuske, Hrvatske, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Portugala, Rusije, Slovenije, Srbije, Turske i Ujedinjenog Kraljevstva. Novinari su u dobi između 12 i 14 godina kao i ostali sudionici projekta Nogomet za prijateljstvo.

Gazrpom osnovao Međunarodni dječji press centar

Sudionici Međunarodnog dječjeg press centra odabrat će se na nacionalnim natječajima mladih novinara „Ja sam novinar!“ na stranici gazprom-football.com uz potporu nacionalnih sportskih i drugih medija.

Članovi Međunarodnog dječjeg press centra sudjelovat će na jednom od najvećih događanja ovog projekta, II. Međunarodnom dječjem forumu FOOTBALL FOR FRIENDSHIP koji će se održati u Lisabonu od 23. do 25. svibnja 2014. za vrijeme finala Uefine Lige prvaka 2014.

Forum se održava pod pokroviteljstvom svjetske nogometne legende Franza Beckenbauera. Među izaslanicima na Forumu bit će igrači iz dječjih nogometnih timova u dobi između 12 i 14 godina iz šesnaest zemalja koji će se okupiti kako bi razgovarali o učinkovitim metodama promidžbe osnovnih načela projekta FOOTBALL FOR FRIENDSHIP, kao što su tradicije, mir, prijateljstvo, pobjeda, zdravlje, jednakost, korektna igra i predanost. Mladi novinari pripremit će članke i izvještaje o projektima, te intervjue s izaslanicima i posebnim gostima Foruma.

„Drago mi je što možemo biti dio projekta Football for Friendship i kroz njega sudjelovati u izgradnji i promociji sportskog duha među mladima. Kao novinaru i uredniku, drago mi je da uz same mlade sportaše tražimo i mlade ljubitelje sporta koji bi o sportskim događanjima i izvještavali. Nadam se da ćemo u natječaju prikupiti mnogo prijava nadolazećih sportskih novinara. Kao član žirija natječaja Ja sam novinar, potrudit ću se da odaberemo ponajboljeg kandidata, koji će najuspješnije moći pratiti aktivnosti projekta i jednog dana postati naš kolega,“ rekao je Mario Zorko, urednik sportskog časopisa Max!, urednik Max!-a, sportskog tjednika Večernjeg lista, medijskog partnera projekta.