Tečajevi kućanskih poslova za 'muške kućanice'

Udruga 'muških kućanica' osim što organizira tečajeve kućanskih poslova, namjerava uskoro održati i konferenciju. Osnivač udruge muškaraca kućanica, Fiorenzio Bresciani, na kongresu očekuje 5000 muškaraca. Namjerava dokazati da su se vremena promijenila!

Muškarci kućanice po prvi put će se okupiti u Sanremu na kongresu, a očekuje se više od 5000 članova. Fiorenzio Bresciani (58), osnivač udruge, rekao je kako je muških kućanica u Europi bez sumnje mnogo. Istaknuo je da će na kongresu 10. listopada razgovarati o svojim problemima te dokazati da su se vremena zaista promijenila.

muske_kucanice

Udrugu je Bresciani osnovao 2003. godine jer je želio promijeniti neke stvari u svom životu. Naglasio je kako se jednog dana zapitao zašto bi samo žene trebale biti kod kuće i brinuti se o domu, piše talijanski Corriere. Bresciani kaže da je u dogovoru sa suprugom zatvorio trgovinu te se posvetio obitelji dok je ona radila. U početku su njegovi prijatelji mislili kako je 'poludio', ali se tijekom vremena sve više muškaraca učlanilo u udrugu. Istaknuo je kako namjeravaju otvoriti ured i u Londonu jer imaju dosta članova i u Velikoj Britaniji.

Udruga za muškarce organizira i tečajeve kuhanja, čišćenja sagova te ostale tečajeve kućanskih poslova. Ističu kako se vremena mijenjaju, a većina muškaraca nikada u životu nije uključila mašinu za pranje rublja.

24sata.hr