Tečaj engleskog jezika za premijerku bi koštao 200kn po satu

Iako nas premijerka svakodnevno podsjeća da je za našu zemlju prioritet zatvaranje poglavlja 23, većina stanovnika Hrvatske zasigurno će se složiti da bi prioritet ipak trebalo biti, ako ne izvrsno, onda barem osnovno poznavanje engleskog jezika.

Zbog toga smo kontaktirali nekoliko škola za strane jezike i pokušali dobiti informacije o cijeni individualnih tečajeva stranih jezika. Kako bi se u što kraćem roku spriječio još jedan debakl, fokusirali smo se samo na intenzivne individualne tečajeve.

(Ne)umjesno pitanje

Zanimalo nas je koliko bi iznosila cijena usluge simultanog prevoditelja koji bi Kosoricu pratio prilikom sastanaka sa stranim dužnosnicima te bi li premijerki omogućili određeni popust ako bi odlučila koristiti njihove usluge.

Zanimljivo je da su gotovo sve škole za strane jezike htjele prekinuti razgovor nakon što smo im rekli da se tema članka odnosi na Kosoričino nepoznavanje engleskog jezika.
„Pitanje vam je krajnje neumjesno i ne znam kako bih vam mogla odgovoriti na njega", izjavili su iz jedne zagrebačke škole za strane jezike. Ipak, prije spominjanja premijerke, uspjeli smo doznati da cijena individualnoga tečaja iznosi 170 kuna (bez PDV-a) po satu. Kako bi se prilagodili korisnicima, škola održava tečaj prema željama polaznika, što je idealno s obzirom na premijerkin obujam posla i nedostatak vremena.

tecaj_engleskog_jezika

Javni natječaj?

Iz jedne druge poznate škole, koja je također izrazila želju ostati anonimna, rekli su nam da bi za premijerku cijena bila ista kao i za druge polaznike, oko 200 kuna (bez PDV-a) uz avansno plaćanje dva semestra unaprijed, te da smatraju kako ne bi mogla pohađati intenzivni tečaj jer se on odvija pet dana u tjednu po dva do tri sata. Također pretpostavljaju da bi u ovom slučaju Vlada kao nabavljač morala raspisati javni natječaj.

business.hr