Tečaj disanja mu pomogao protiv hrkanja

Andrew Selby je jedan od šestero 'velikih hrkača' koji su potražili profesionalnu pomoć. Buka njegovog hrkanja je dosezala i do 108.5 decibela.

tecaj_hrkanje

Andrew Selby (48) iz Dorchestera toliko je glasno hrkao da je čak i njegov pas noću bježao u drugu prostoriju. Kako bi sebi i svojoj obitelji priuštio miran san, Selby je upisao tečaj mijenjanja načina života na kojem je naučio pravilno disati. Od glasnih 108.5 decibela je 'prešao' na normalnu glasnoću hrkanja. Selby je jedan od šestero 'velikih hrkača' iz Velike Britanije koji su potražili profesionalnu pomoć. Njegova supruga Charlotte i kći Ezme snimali su glasnoću njegova hrkanja, što je Selby koristio kao pozivnu melodiju na mobitelu. Rekao je kako je glasnoćom hrkanja izluđivao obitelj i prijatelje.

- Preko 15 godina smo pokušavali sve. Čak sam koristio i elektrošoker koji bi reagirao svaki put prilikom hrkanja. Ništa nije pomoglo. Rekli su mi kako sam hrkao toliko glasno da bi se buka čula u svakoj prostoriji kuće. Nakon što bih zaspao pred televizorom, zvuk programa se nije uopče čuo zbog mog hrkanja - rekao je Selby.

Tijekom tečaja su Andrew i njegovi kolege učili drugačije disati, a čak su imali i trenere kako bi smršavili. Noću sada koristi prirodne lubrikante koji smanjuju mogućn ost preglsnog hrkanja. Njegov trener rekao je kako je Selby zaista napredovao tijekom tečaja te kako se na njemu vidi da živi zdravijim životom.

24sata.hr