Teatar &TD - LAB&TD otvara natječaj za projekte izvedbenih umjetnosti u 2015.!

Pozivamo mlade umjetnike - redatelje, dramaturge, koreografe, glumce, plesače, glazbene, likovne, medijske i filmske umjetnike, kreativce i entuzijaste – da predstave svoj autorski rad iz područja izvedbenih umjetnosti 15. srpnja 2014. u Teatru &TD!

Pridružite nam se u planiranju nove sezone Teatra &TD i predstavite svoj projekt u nastanku. Prikažite isječak svog novog autorskog rada iz polja izvedbenih umjetnosti (kazalište, ples, performans, instalacija, glazbeno-scensko djelo, multimedijalna predstava...) u trajanju od maksimalno 7 minuta.

Teatar &TD - LAB&TD otvara natječaj za projekte izvedbenih umjetnosti u 2015.!

Nudimo vam prostor Velike dvorane Teatra &TD, vrijeme izvedbe do 7 minuta, 2 reflektora, CD player, zainteresiranu publiku i znatiželjni žiri hrvatskih umjetnika i producenata. Imajte na umu da je vrijeme postava scene vrlo kratko. Odabrani projekti dobit će prostor, organizacijsku, mentorsku, tehničku i financijsku podršku za produkciju izvedbenog projekta u 2015. godini.

Pošaljite nam koncept projekta (do 2000 znakova), biografije autora (do 1000 znakova) i kontakte na kultura@sczg.hr s naznakom „za Natječaj LAB &TD-a“ do 9.7.2014. u ponoć!

U svojem se kazališnom programu Kultura promjene oslanja na poetiku &TD-a iz njegovih najranijih dana 60-ih godina 20.st., poetiku avangarde, eksperimentiranja, pomicanja granica i slobode stvaralaštva. Teatar &TD nije žanrovski profiliran čime ostavlja mogućnost uspostavljanja novih estetika i suvremenih produkcijskih oblika suradnji. &TD djeluje kroz nekoliko modula: &TD&TD (produkcije, koprodukcije, postprodukcije), EDU&TD (edukacijski programi), &TD u rezidenciji (rezidencije hrvatskih i međunarodnih umjetnika) i LAB&TD.

Teatar &TD - LAB&TD otvara natječaj za projekte izvedbenih umjetnosti u 2015.!

LAB&TD višegodišnji je projekt Teatra &TD/ Kulture promjene SC-a usmjeren prvenstveno na autore mlađe generacije u području izvedbenih umjetnosti koji teško dobivaju priliku za afirmaciju i istraživanje. LAB je, kao što sama riječ kaže, laboratorij – mjesto istraživanja, prostor u kojem su pogreške dozvoljene i prostor koji dopušta autorima da se razvijaju, da propitkuju, istražuju, prostor koji potiče i afirmira slobodu stvaralaštva. Kroz LAB&TD prošli su brojni autori mlađe generacije.

Izvedbeni natječaj LAB&TD-a nastavak je i razvoj projekta Kulture promjene SC-a „Noćni lab“ kojeg su osmislile i vodile Irena Čurik i Silvija Stipanov po receptu britanskih „Scratch“ noći.