Studenti poručuju: Higijenske potrepštine i lijekovi su najnužniji te molimo građane za što više donacija

Studenti diljem zemlje udruženim snagama prikupljaju donacije za poplavom pogođene građane, a poručuju - odjeće imamo dovoljno, prioritet su hrana, lijekovi i higijenske potrepštine. Također tvrde da volontera imaju dovoljno, ali kako bi bilo dobro da se što više građana odazove humanitarnoj akciji te doniraju onima kojima je trenutno najpotrebnije.

Studenti poručuju: Higijenske potrepštine i lijekovi su najnužniji te molimo građane za što više donacija

Vodeni val koji je zahvatio dijelove Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije ujedinio je stare, mlade, zaposlene, nezaposlene te ljude svih vjeroispovijesti i nacionalnosti oko nastojanja da se što više pomogne žrtvama koje su ostale bez svojih domova. Studentske udruge, klubovi i razna udruženja iz minute u minutu dobivaju nove pošiljke te iste prevoze do ugroženih stanovnika kako bi što lakše podnijeli nesreću koja ih je zahvatila. Razgovarali smo s nekoliko studenata koji su se odazvali humanitarnoj akciji da nam kažu što je trenutno najpotrebnije donirati i imaju li dovoljno volontera.

Volontera ima dovoljno, no potrebno je što više donacija

- Odjeće imamo dovoljno, tako da ista nije prioritetna. Ljudima najviše trebaju hrana i higijenske potrepštine, rekla nam je Nensi Babić iz Udruge studenata grad splita & Udruge studenata Imotske Krajine. Dodala je kako su se studenti dovoljno angažirali kroz volonterski rad, ali da treba apelirati na građane da svi koji mogu doniraju namirnice, higijenske potrepštine i sve što bi u ovom trenutku dobro došlo stanovnicima poplavljenog područja kako Hrvatske, tako i susjednih zemlja.

Uz navedene udruge, donacije prikupljaju i studenti Filozofskog fakulteta, Fakulteta političkih znanosti, na Građevini, Veterini, RGNF-u, Ekonomiji, Prometu i s brojnih drugih hrvatskih fakulteta.

Prioritet su britvice, fenovi, lijekovi i čaše

Humanitarnoj akciji odazvali su se i stanari zagrebačkih studentskih domova. U SD Stjepan Radić svako malo pristižu novi paketi, vrećice prepune hrane, odjeće i ostalih potrepština, a slično je i na Cvjetnom naselju.

- I dalje prikupljamo brojne donacije koje šaljemo u Bauerovu ulicu, to jest u prostor Slavonske udruge studenata. Građanima koji su pogođeni plimnim valom trenutno su najpotrebnije britvice, fenovi, lijekovi, plastične čaše i zdjele za hranu kao i ostale higijenske potrepštine, rekla nam je Marta Stjepanović iz Cvjetnog.

Na ovom linku možete pročitati kome se trebate javiti ako se želite priključiti akciji i gdje možete odnijeti svoje donacije.

Izvor: Studentski.hr