Student Future Day na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa

Student Future Day jednodnevni je sajam poslova koji organizira Career centar Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Sajam se organizira devetu godinu za redom, a cilj ovog projekta je omogućiti izravan susret diplomanata i ostalih studenata ZŠEM-a s predstavnicima poslovne zajednice na obostranu korist.

Što je Student Future Day i kada se održava?

Student Future Day jednodnevni je sajam poslova koji organizira Career centar Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Sajam se organizira devetu godinu za redom, a cilj ovog projekta je omogućiti izravan susret diplomanata i ostalih studenata ZŠEM-a s predstavnicima poslovne zajednice na obostranu korist. 9. Student Future Day održat će se 9. travnja 2014. godine u prostorima Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Jordanovac 110, Zagreb.

Zašto je dobro za tvrtke da sudjeluju na 9. Student Future Day-u?

Pojavljivanje na 9. Student Future Dayu je prilika za sve kompanije da ojačaju imidž poželjnog poslodavca među generacijama koje tek dolaze na tržište rada, predstave svoju tvrtku kao kvalitetnog poslodavca, razmijene iskustva s kolegama iz drugih tvrtki te intervjuiraju potencijalne kandidate za stručnu praksu, studentske poslove ili stalno zaposlenje.

Koje dodatne pogodnosti tvrtke dobivaju sudjelovanjem na Student Future Day-u?

Osim sudjelovanja u cjelodnevnom programu, tvrtkama se dodjeljuje prezentacijski pult s logom i natpisnom pločom, mogućnost održavanja prezentacije tvrtke ili stručnog predavanja na ZŠEM-u, sudjelovanje na okruglom stolu na zadanu temu, stručno predavanje, poklon paket knjiga stručne literature iz područja upravljanja ljudskim resursima, popust na stručne edukacije i seminare koja organizira ZŠEM Poslovna akademija, promociju na internetskim stranicama ZŠEM-a (www.zsem.hr ), oglas u studentskom časopisu Sixsigma, medijsku eksponiranost, tekst i logo u brošuri „9. Student Future Day-a”.

Koliko je tvrtki do sada sudjelovalo na ovom događanju?

U proteklih osam godina, koliko smo do sada puta organizirali Student Future Day, sudjelovalo je 77 tvrtki, većina tvrtki sudjeluje svake godinu. Među našim stalnim partnerima su: Lidl, Privredna banka Zagreb, Pliva, Ina, KMPG, Japan Tobacco International, Coca-cola Hellenic, Ernst&Young, Erste&Steiermärkische Banka, L'Oreal Adria, Podravka, Tokić, Platinum Invest, Zagrebačka banka…

Kakve su koristi imali poslodavci od prošlogodišnjih sudjelovanja?

Osim jačanja brenda i prepoznatljivosti tvrtke kao poželjnog poslodavca među studentskom populacijom, većina tvrtki sudionika pronašli su izvrsne kandidate koji su tijekom godine radili studentske prakse i poslove u različitim odjelima za koje je potrebno ekonomsko obrazovanje. Tijekom perioda stručne prakse ili studentskih poslova poslodavci su evaluirali rad studenata te je većina spomenutih kandidata dobila ponudu za stalno zaposlenje u spomenutim tvrtkama.

Kakav profil studenata poslodavci mogu očekivati?

Prije održavanja Student Future Daya studenti prolaze detaljnu obuku i pripremaju se za predstavljanje poslodavcima. Trenutno na ZŠEM-u studira preko 1200 aktivnih studenata stručnog studija i preko 500 studenata na MBA programu te smo ponosni na preko 1 500 alumna. Studenti ZŠEM-a imaju iskustvo međunarodne razmjene i stručne prakse u inozemstvu, aktivni su članovi studentskih udruga i klubova, studiraju s međunarodnim studentima iz cijelog svijeta te uče o najnovijim trendovima u svijetu. Ovo potvrđuje i činjenica da je ZŠEM prva poslovna škola u Jugoistočnoj Europi koja je stekla uglednu akreditaciju AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) i time se pridružila najboljih 5% poslovnih škola na svijetu. ZŠEM također ima suradnju s preko 150 sveučilišta u cijelome svijetu, dual degree programe te Career centar dostupan studentima kako bi već u studentskim danima započeli razvoj svoje profesionalne karijere.

Kako će predstavnici tvrtki dvostruko učinkovitije iskoristiti radni dan na 9. Student Future Dayu?

Osim klasičnog prikupljanja životopisa, kroz prisniji odnos sa studentima ovo je prilika za intervjuiranje velikog broja kandidata na jednom mjestu, predstavljanje tvrtke, dodatno obrazovanje u području upravljanja ljudskim resursima, razmjenu znanja i networking među ostalim djelatnicima iz struke.

Kako je prošle godine izgledao Student Future Day?

Kako je prošao prošlogodišnji student Future Day najbolje je da pogledate u videu na sljedećem linku.

Za sve informacije o sudjelovanju na 9. Student Future Day-u javite se u Career centar ZŠEM-a, na broj telefona 01/2354-074, ili e-mailom na career.centar@zsem.hr