Španjolka će podučavati engleski đake na Pujankama

Mlada profesorica engleskoga jezika Španjolka Carmen Castello Sanjuan svoje će prvo iskustvo u podučavanju učenika steći u Osnovnoj školi na Pujankama.

Španjolka će podučavati engleski đake na PujankamaEU financiranje
Naime, ona je jedna od devet Comenius asistenata koji će od rujna do ožujka 2011. godine raditi u hrvatskim obrazovnim institucijama, a što financira Europska komisija.

- Pomagat će u realizaciji naših višegodišnjih Comenius programa unaprjeđenja europske dimenzije obrazovanja, i to kroz projekte “Koliko je Europa zdrava?” i „Učinimo matematiku i prirodoslovlje zabavnim”.

Također će raditi s učenicima od prvog do osmog razreda, te će zainteresiranim studentima Sveučilišta u Splitu ponuditi učenje španjolskog, te katalonskog jezika – kazao je Boris Vidović, ravnatelj OŠ Pujanki.

Diplomirala u Engleskoj
Carmen Castello Sanjuan tek je diplomirala u Engleskoj, te se odmah prijavila u Comenius program.

- Ovo je za mene izvrsna prilika da proputujem Europom. Ponuđeno nam je da izaberemo sedam zemalja u kojima bismo željeli raditi, a na vrhu mog popisa bila je Hrvatska koja je lijepa, čista i prirodna, a zbog hrane i klime savršeno mi odgovara.

I da znate, ako mi nakon šest mjeseci ne produže stipendiju, onda ću u Splitu naći drugi posao jer ovdje planiran ostati godinu dana. Želim upoznati sve ljepote vaše zemlje i naučiti hrvatski jezik – kazala je mlada Španjolka.

Tanja Gattin Zebić, slobodnadalmacija.hr