Škoti uče kako se naspavati

Kako bi smanjili broj mrzovoljnih i neispavanih učenika i povećali njihov akademski uspjeh škotski školski sustav uvodi satove na kojima djecu uče kako spavati.

spavanje

Cilj seansi koje organizira humanitarna organizacija Sleep Scotland je da se učenike Škotske nauči kako pomoću rutine spavanja i izbjegavanja gledanja televizije do kasno u noć mogu radikalno popraviti svoje zdravlje.

Neki stručnjaci tvrde da je deprivacija sna česti uzrok mrzovolje i depresije kod tinejdžera koji, prema istraživanjima, često umjesto spavanja igraju video igrice i surfaju internetom.

Radionice se trenutno održavaju u školama u Glasgowu, a Sleep Scotland razvija program koji bi se uskoro trebao proširiti na cijelu Škotsku.

"Sigurno ne biste slali svoje dijete u školu bez dovoljne količine hrane, a zašto bi ih slali bez dovoljne količine sna?" pita se opravdano Jane Ansell, direktorica ovog programa.

Jedan petnaestogodišnjak koji je pohodio prvu seriju satova o kvaliteti spavanja je priznao da zbog njih počeo lijegati ranije u krevet.

"Otišao sam u krevet u ranije i moram priznati da se osjećam budnije nego prije."

"Na satu francuskog jezika nisam spavao kao inače, a i moj pros/advanced/langs/hr.js">fesor je bio oduševljen." izjavio je napokon naspavani učenik.

net.hr