Radionica MiniMycophone

Na radionici će polaznici izrađivati biohakirani elektronički glazbeni instrument "MiniMycophone" koji je umjesto baterijama pogonjen gljivama. Rok za prijavu je 9. travnja 2014.

MiniMycophone 2014

Radionicom MiniMycophone pod vodstvom umjetnice Saše Spačal i znanstvenika dr. Mirjana Švagelja započinje suradnja Tehničkog muzeja i Udruge za razvoj uradi-sam kulture - Radiona, te će se održati 13. travnja u kino dvorani Tehničkog muzeja, Savska 18, u Zagrebu. Na radionici polaznici će izrađivati biohakirani elektronički glazbeni instrument MiniMycophone umjesto baterijama pogonjen gljivama.

Napravite svoj komunikacijski plug-in s podzemnom mrežom svijeta. Društvene mreže unutar ljudske vrste jesu naša svakodnevica, one definiraju naš identitet i proširuju naše komunikacijske biotope na neviđen način. Želite li se povezati sa širom mrežom, širom od ljudske rase, ući u "pravo" podzemlje i krenuti tamo gdje ljudsko uho nikad nije bilo prije? Želite li izvući zvuk iz gljiva i povezati se s najvećim organizmom na svijetu, naučiti kako gljive mogu zamijeniti plastiku, izliječiti ljude i spasiti svijet?

Sve ove tajne iz podzemlja naše planete bit će razotkrivene na radionici koja tematizira važnost gljiva u našem ekosistemu i sve o njihovoj kultivaciji. Također dobit ćete mogućnost pronaći svoju vezu s gljivama radeći biohakiranu glazbenu kutiju - minimycophone.

MiniMycophone je minijaturna i za radionice prilagođena varijanta biohakirane glazbene kutije Mycophone_emergence Saše Spačal, Mirjana Švagelja i Anila Podgornika inspirirane radom skladateljice elektroničke glazbe Daphne Oram i biologijom, tj. mikologijom - znanosti o gljivama nastala tokom događanja Interactivos?'12 Ljubljana.

Radionica MiniMycophone nastavak je suradnje između Tehničkog muzeja i članova Radione koja je započela u 2013. godini dok je Radiona djelovala pod nazivom I'MM_ Media lab. U sklopu suradnje dogovoreno je da će Radiona dovesti u prostore Tehničkog muzeja teme koje se tiču zvuka, sound arta i sonologije (znanost o zvuku), te u 2014. još jednom temom, a to je biohakiranje. Ovime također Radionina biohakerska sekcija nastavlja svoje aktivnosti koje je i započela 2011. godine dovodeći po prvi puta u Hrvatsku biohakiranje u svoj program i kontinuirano nastavljajući raditi na tome kroz 2012. i 2013. godinu.

Više na: H-alter