Radionica Ex Oriente Film 2014

Prijavite se na međunarodnu radionicu autorskog dokumentarnog filma koja se odvija u tri sesije, u Rijeci, Jihlavi i Pragu.

Ex Oriente Film 2014

Ovaj jednogodišnji program stručnoga usavršavanja s naglaskom na razvoju dokumentarnih filmova namijenjen je stručnim timovima redatelja i producenata iz Europe. Cilj mu je pružanje pomoći u vođenju i usmjeravanju razvoja i sufinanciranja kreativnih dokumentaraca srednje i istočne Europe.

Tijekom petodnevnih ili sedmodnevnih sesija redatelji i producenti imat će priliku, putem suradnje s iskusnim europskim producentima, redateljima, audiovizualnim stručnjacima i televizijskim urednicima, usavršavati razvoj priče i nacrt financijske strategije projekta te otkriti uspješne načine pronalaska međunarodnih partnera.

Prva sesija održava se od 21. do 26. srpnja 2014. u Rijeci (u suradnji s radionicom REFINERI), druga od 22. do 28. listopada 2014. u Jihlavi, u Češkoj (u okviru Međunardnog filmskog festivala u Jihlavi), a treća od 2. do 8. ožujka 2015. u Pragu, u Češkoj ( u okviru Foruma istočne Europe)

S obzirom da je njihovo sudjelovanje poduprto manjom stipendijom, koja podrazumijeva omogućivanje konzultacija i potporu pri umrežavanju, sudionici radionica jednako su tako pozvani prisustvovati na pojedinim bitnim međunarodnim susretima audiovizualne industrije.

Svakako imajte na umu da radionica Ex Oriente Film uzima po jedan filmski projekt iz starijih članica Programa MEDIA. Naglasak je ipak na prijavama novih članica spomenutoga Programa te njihovim specifičnim potrebama.

Rok za prijavu je 1. lipnja.

Više informacija potražite ovdje.

Izvor: Kulturpunkt