Pula i Motovun u potrazi za mladim filmofilima

Pulski filmski festival i Motovun Film Festival pozivaju osobe u dobi od 18 do 29 godina da se do 30. lipnja prijave na natječaj za sudjelovanje u radu Žirija mladih filmofila.

Pula i Motovun u potrazi za mladim filmofilima

Osam kandidata koji se pokažu najboljim na natječaju imat će priliku na oba festivala, od 19. do 26. srpnja na pulskom, te od 26. do 30. srpnja na motovunskom, istraživati sedmu umjetnosti, steći filmsko obrazovanje uz brojna predavanja, polaziti radionice i sudjelovati u razgovorima sa stručnjacima iz područja audiovizualnih djelatnosti.

Uz dobro poznavanje hrvatskog i engleskog jezika, jedan je od uvjeta natječaja i recenzija filma koji će do 29. lipnja biti prikazan na Hrvatskoj televiziji. Recenzija može biti tekstualna ili u bilo kojem drugom obliku: od stripa do kratkih filmova. Recenzije pregledava i ocjenjuje dvočlani žiri filmskih stručnjaka iz Motovuna i Pule, a osmorici s najboljim rezultatima osigurat će se smještaj i prehrana, festivalski katalozi te posebne akreditacije za sve projekcije kako bi ispunili svoja zaduženja: gledanje hrvatskih, međunarodnih i kratkometražnih filmova, komentiranje i ocjenjivanje viđenih ostvarenja, sudjelovanje u anketama, diskusijama i razgovorima s autorima filmova te pisanje recenzija, blogova i slično.

Više informacija o samom natječaju i kako se prijaviti može se pronaći na http://pulafilmfestival.hr/program/mladi-filmofili/.

Izvor: Culturnet.hr