Pučko učilište prodavalo ispite, uhićen i ravnatelj

Policijskom akcijom obuhvaćeno je desetak upletenih u nezakonitosti u postupku srednjoškolskog obrazovanja odraslih u »Pučkom otvorenom učilištu Đurđevac« i lokalnoj autoškoli, a među uhićenima je i ravnatelj učilišta Dražen Karlovčan.

KOPRIVNICA - Ravnatelj »Pučkog otvorenog učilišta Đurđevac« iz Koprivnice Dražen Karlovčan medu uhićenima je zbog korupcije tijekom upisivanja i polaganja ispita na toj javnoj ustanovi za srednjoškolsko obrazovanje odraslih.

Kako je jučer potvrđeno iz PU koprivničko-križevačke, u ranim jutarnjim satima započela je akcija »Stop« što ju policija provodi u koordinaciji s USKOK-om. Akcijom je obuhvaćeno 10-ak upletenih u nezakonitosti u postupku srednjoškolskog obrazovanja odraslih u »Pučkom otvorenom učilištu Đurđevac«, kao i u lokalnoj autoškoli.

- Provedbom policijskih mjera obuhvaćene su osobe sa područja više županija i to zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, rekao nam je glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dražen Laljek.
Doznajemo kako se mito plaćalo za upis, kao i za polaganje ispita na učilištu za odrasle. No, bez obzira na to, polaznici su morali plaćati i školarinu.

Inače, ova je ustanova osnovana 2007. godine sa, kako stoji na službenoj web-stranici, »svrhom srednjoškolskog obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja odraslih«. Kao misija učilišta istaknut je što veći broj upisanih kandidata, te što veći broj obrazovanih osoba. No, u tome je Karlovčan očito malo pretjerao.

Jučer su trajale pretrage obiteljskih kuća, stanova i drugih prostora, te kriminalistička obrada nad osumnjičenima.

Ana Raić - Knežević
Novi list