Prvi europski festival kreativnosti poduzetnika

Portal posao.hr partner je projekta Europskog dana poduzetnika u Republici Hrvatskoj koji ima za cilj promociju poduzetništva i poticaj mladima za poduzetništvo. Organizator projekta je UMIS - SMEA, udruga malih i srednjih poduzetnika.

Prvi europski festival kreativnosti poduzetnikaU sklopu projekta 1. listopada 2009. održat će se 1. europski festival kreativnosti poduzetnika. Sadržaj festivala obilovati će raznim događanjima od kojih izdvajamo:

  • Okrugli stol u suradnji s Europskom akademijom znanosti i umjetnosti na temu „Novi početak - Oslobodimo potencijale mladih za poduzetništvo“. 300 sudionika od kojih i predstavnici najvažnijih europskih institucija koji će razgovarati s akreditiranim hrvatskim sudionicima okruglog stola:

- Europska akademija znanosti i umjetnosti - EAS
- Europska komisija - EC
- Europska alijansa malih poduzetnika - ESBA
- Europska mreža poslovnih anđela - EBAN
- Europsko gospodarsko-socijalno vijeće - EESC.

  • Putovanje kroz uspješno poduzetništvo i tajne uspjeha poduzetnika i institucija. 35 prezentacija odabranih poduzetnika iz zemalja EU, hrvatskih institucija i poduzetnika između kojih i:

- Luminus
- Terme Selce
- Lovranske vile
- Mandrak produkcija
- Željko Mavrović.

  • Poslovni susreti, informacije i savjeti poduzetnicima kako unaprijediti poslovanje
  • Izložbeno - prodajne aktivnosti poduzetnika i sponzora

Program događanja je raznovrstan i namijenjen različitim skupinama sudionika (očekujemo 20.000 posjetitelja):

- etabliranim poduzetnicima
- institucijama / većim tvrtkama koje podupiru razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj
- mladim poduzetnicima i poduzetnicima - početnicima
-predstavnicima akademske zajednice: učenicima, studentima, profesorima/nastavnicima, znanstvenicima
- širem građanstvu koje zanimaju teme o poduzetništvu
- državnim dužnosnicima
- medijima.

Europski dan poduzetnika u Republici Hrvatskoj organizira se u suradnji s europskim institucijama: EC, EAS, ESBA, EBAN, EESC, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike.

UMIS-SMEA, udruga malih i srednjih poduzetnika u proteklim je godinama bila organizator većeg broja uspješnih Europskih dana poduzetnika u Republici Hrvatskoj koji su održani u 23 hrvatska grada, 2 općine i jednoj županiji, ali i u Sloveniji u općini Izola.

Okrugli stol i ostala događanja održat će se u Areni Zagreb 1. listopada 2009. godine. Raspored događanja 1. europskog festivala kreativnosti poduzetnika koji će se održati u Areni Zagreb, isto kao i uvjete sudjelovanja potražite ovdje.