Pripremite se za porezni nadzor!

Mnogi privatnici zaziru već od same pomisli na porezni nadzor, no fama da se radi o nečemu strašnom uopće ne mora biti točna.

Poslovni centar znanjaNaravno, ako se nemate čega bojati. Strah je zapravo strah od nepoznatog i jer mnogi ne znaju kako se ponašati kada im dođe porezni inspektor ili pak ne znaju kako trebaju postupiti nakon što on ode.

Nesigurnost je razumljiva, jer porezni nadzor može biti jako nezgodan, može dugo trajati, a provjeravati se može kompletno poslovanje.

Znate li da je u posljednje tri godine nadzor obavljalo oko 600 inspektora prosječno, a svaki od njih je utvrdio otprilike 2,9 milijuna kuna obveze u nadzoru?

Što zapravo obuhvaća porezni nadzor, koja su prava i obveze poreznog obveznika te koji su porezni akti i pravni lijekovi možete saznati na seminaru „Pripremite se za porezi nadzor!“ u organizaciji Poslovnog centra znanja. Cilj seminara je sudionike upoznati s poreznim nadzorom i njegovim eventualnim posljedicama, naučiti ih sve korake nadzora te dokučiti pitanja koja se mogu pojaviti u praksi.

Seminar koji će se održati 14. ožujka namijenjen je zaposlenicima tvrtki koje imaju doticaja sa poreznim nadzorom. Također, namijenjen je knjigovodstvenim servisima koji vode poslovnu dokumentaciju tvrtki i obrta, a u cilju poboljšanja svojih poslovnih usluga žele saznati koje su mogućnosti nakon samog nadzora. Naravno, osim navedenih, seminar je otvoren za sve zainteresirane u cilju proširivanja znanja.

Predavač na seminaru je Antonio Prtenjača, pokretač projekta „Porezna klinika“ te autor publikacija „Abeceda poreznog nadzora“ i “50 pitanja i odgovora nakon ulaska Hrvatske u EU”, a priprema i treću o predstečajnim nagodbama. Na seminar se možete prijaviti ovdje!