Prijavite se za besplatno obrazovanje!

Akademija za politički razvoj poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u obrazovnom programu Akademije u 2012. godini.

Edukacija

Akademija za politički razvoj djeluje u Hrvatskoj od 2004. godine u okviru programa Vijeća Europe i mreže Schools of Political Studies in Southeast Europe.

AkademijaCilj Akademije jest razvijanje znanja iz europske demokratske prakse među mladim lideri(ca)ma iz raznih područja djelatnosti (medija, gospodarstva, civilnog društva, političkih stranaka, javne uprave) te poticanje međusobnog dijaloga i suradnje na pitanjima od općeg društvenog interesa.

Akademija će ove godine odabrati do 25 sudionica i sudionika koji će sudjelovati na tri skupa u Hrvatskoj i jednom u Strasbourgu.

Seminari i konferencije održat će se prema sljedećem okvirnom rasporedu:
- 'Građanin, društvo i politika u modernoj demokraciji', 23-25. ožujka 2012.
- 'Komunikacijske vještine u javnom djelovanju', 18-20. svibnja 2012.
- Godišnja konferencija Akademije za politički razvoj, 28-30. rujna 2012.
- 'Strasbourg World Forum for Democracy', listopad 2012.


Polaznici su obavezni sudjelovati u minimalno tri navedene aktivnosti.

Većinu troškova organizacije i sudjelovanja polaznika na seminarima snosi Akademija, dok polaznici sudjeluju u troškovima triju seminara u Hrvatskoj s iznosom od oko 500 kuna (četiri posto ukupnih troškova) te dodatnim iznosom od 500 kuna u troškovima puta i boravka u Strasbourgu.

Prijaviti se mogu hrvatske državljanke i državljani te kandidatkinje i kandidati s boravištem na teritoriju Republike Hrvatske do navršenih 35 godina starosti, uz uvjet dobrog poznavanja engleskog jezika. Kriteriji za selekciju su izvrsnost u svom području djelovanja i zainteresiranost za javni angažman.

Prijava za sudjelovanje u programu sastoji se od prijavnog obrasca (dostupan na stranicama Akademije: www.politicka-akademija.org) i životopisa, koje treba poslati isključivo na mail adresu: natjecaj@politicka-akademija.org. Nepotpune te prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Krajnji rok za prijave je 23. siječnja 2012. Kandidatkinje i kandidati će o rezultatima selekcije biti obaviješteni najkasnije do 6. ožujka 2012.