Prijave u tijeku za Školu dokumentarnog filma 2014./2015.!

Restart poziva sve zainteresirane da se prijave na Školu dokumentarnog filma 2014./2015. koja će se pod vodstvom stranih i domaćih tutora održavati u Zagrebu od 7. listopada 2014. do 17. veljače 2015.

Prijave u tijeku za Školu dokumentarnog filma 2014./2015.!

Škola dokumentarnog filma zamišljena je kao četveromjesečni intenzivni program uz međunarodne i domaće tutore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca.

Program Škole zasnovan je na ideji da je danas filmski medij dostupan svima – zahvaljujući rasprostranjenosti tehnologije i necentraliziranosti znanja, svakome je omogućeno izražavati se jezikom filma. To nam je i glavni cilj: pomoći polaznicima da naprave vlastite dokumentarne filmove s onim što im je na raspolaganju. Za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, kao ni poznavanje tehnike proizvodnje filma, samo jaka motivacija i želja da se nastave baviti dokumentarnim filmom u budućnosti.

Za razliku od tradicionalnog načina podučavanja filma koji je proces razlagao na odvojene faze i postupke, u Restartovoj Školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti. Cijeli program organiziran je kao organski sustav koji polaznike uči vještinama potrebnim za stvaranje dokumentarnog filma: osnovama snimanja, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije, omogućavajući vam da tako postanete ‘kompletan autor’.

Važan prostor odvojen je i za razgovor i analizu ambicioznijih filmskih ideja polaznika, a tjedno ćemo analizirati strane i domaće dokumentarne filmove, a gostujući autori objasnit će nam kako su nastali neki od njihovih najuspješnijih radova te koje bi greške valjalo izbjeći.

Polaznici će tijekom četiri mjeseca raditi na dokumentarnom filmu kroz seriju posebno osmišljenih vježbi, a završna vježba, ujedno je i kratki dokumentarni film. Nakon završetka Škole, Restart laboratorij, producirat će najuspješnije ideje uz stručnu pomoć i individualni rad mentora.

Redovni Restartovi voditelji Škole dokumentarnog filma su Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić i Igor Bezinović. Posebna predavanja (vježbe) održat će snimateljica Dinka Radonić, producentica Vanja Jambrović, redatelj Boris Mitić, tonski snimatelj i dizajner zvuka Vlada Božić te montažerka Hrvoslava Brkušić. Kroz program Škole bit će organizirana i predavanja uspješnih stranih dokumentarista.

Termini održavanja predavanja su utorkom od 17 do 21 sat, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati u prostoru Pogona (Ulica kneza Mislava 11).

Sve informacije o postupku prijave potražite na službenoj stranici.