Press konferencija za novinare povodom EBEC-a 2012

Press konferencija će se održati u podne, 2.12. 2011. godine , u Maloj vijećnici Rektorata Sveučilišta u Zagrebu .

Organizacijski tim EBEC-a 2012

BEST Logo

Zagreb, Hrvatska – BEST Zagreb održat će konferenciju za novinare povodom organizacije završnice najvećeg europskog inženjerskog natjecanja za studente, EBEC 2012.

Na konferenciju će svoju podršku jednom tako značajnom natjecanju doći pružiti predstavnici UNESCO-a, Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta Elektrotehnike i Računarstva, Grada Zagreba i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

EBEC 2012 (eng. European BEST Engineering Competition) održat će se od 1. do 8. kolovoza 2012. godine u Zagrebu.
U našem glavnom gradu održat će se završnica EBEC-a, natjecanja koje se održava na lokalnim i regionalnim razinama te na kraju završnoj, europskoj razini.

Natjecatelji, pobjednici lokalnih i regionalnih natjecanja, dolaze na EBEC i svojim svježim pristupom te kreativnim idejama rješavaju postavljene probleme u dvjema kategorijama: Team Design (praktična rješenja s fizičkim prototipom) i Case Study (hipotetska rješenja za realne probleme).

Posljednje izdanje EBEC–a, održalo se u Istanbulu 2011. godine i okupilo je preko 200 studenata sa 90 sveučilišta iz 30 europskih gradova.

BEST (Board of European Students of Technology) je nepolitička i neprofitna organizacija studenata tehničkih, tehnoloških i prirodoslovnih fakulteta. Provedbom i razvijanjem svojih osnovnih aktivnosti, BEST potiče mobilnost preko milijun studenata širom Europe istovremeno im pružajući mogućnost profesionalnog razvitka i podrške u karijeri.

Više informacija o BEST–u i BEST–ovom europskom inženjerskom natjecanju možete naći na www.best.hr i http://ebec.best.eu.org

Sve dodatne informacije možete dobiti na e-mail adresi luka.tokic@best.eu.org ili na broju telefona 095 888 73 53

EBEC Zagreb 2012