Poslijediplomski studij Poduzetništvo

U tijeku je upis 5. generacije poslijediplomskog specijalističkog studija, 14. generacije poslijediplomske razine obrazovanja iz poduzetništva na Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku.

Poslijediplomski studij Poduzetništvo (PSP) na Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku, Ekonomskom fakultetu u Osijeku, djeluje već desetu godinu kao dinamičan i moderan akademski program pružajući obrazovanje svima koji:

  • žele steći nova znanja i vještine nužne za nošenje s globalnim promjenama u okruženju, te za pokretanje i upravljanje poslovnim pothvatima
  • žele unaprijediti svoj poduzetnički potencijal
  • žele biti proaktivni i kreativni timski igrači
  • žele razviti poslovne kontakte
  • žele pokrenuti vlastiti posao

poduzetnistvo

Voditeljica studija je prof.dr.sc. Slavica Singer čiji je rad na razvoju studija, istraživanju i unapređivanju poduzetničke kulture u Hrvatskoj prepoznao i UNESCO dodjeljivanjem UNESCO katedre za poduzetništvo. To je istovremeno i važno međunarodno priznanje kvalitete programa.

Studij Poduzetništvo traje tri semestra, a svojim programom prilagođen je potrebama poslovnih ljudi sadržajem i terminima izvođenja nastave. Prilikom odabira nastavnog programa svaki student uz obavezne predmete, bira i izborne sadržaje prema svojim željama i potrebama. Aktivno sudjelovanje u nastavi, analize poslovnih slučajeva, te izrade individualnih i timskih projekata osnovni su kriteriji za vrednovanje uspjeha polaznika studija.

Nastava je obogaćena korištenjem interneta (vlastitog e-learning sustava), po čemu je PSP jedinstven u Hrvatskoj, a svrstava se i uz sam bok s vrhunskim svjetskim obrazovnim institucijama.

Posebnosti ovog programa su i u ponudi jedinstvenog nastavnog sadržaja, pa tako studenti mogu upisati kolegije Konkurentnost (licenciran od strane Harvard Business School), Autentično liderstvo, Business Intelligence i Upravljanje obiteljskim poduzećem.

Uz predavače s osječkog sveučilišta, nastavu na PSP-u izvode i poznati svjetski predavači s američkih sveučilišta St. Louis, Ohio, Yale, britanskog Durham University, te sveučilišta iz Finske, Mađarske, Austrije i drugih zemalja. Osim njih, u nastavi na poslijediplomskom studiju sudjeluju i brojni gosti iz poslovnog svijeta, kao i predstavnici lokalnih i državnih potpornih institucija, koji imaju aktivnu ulogu u razvoju poduzetničkog ponašanja.

Ukoliko ste zainteresirani za pohađanje ovog, po mnogo čemu jedinstvenog i inovativnog poslijediplomskog studija, detaljne informacije možete dobiti na web stranici www.pspefos.hr ili nam se javite na telefon 031/ 22 44 67 ili e-mail: psp@psp.efos.hr