Otvara se prva svjetska knjižnica bez knjiga

U gradu San Antoniju u američkoj saveznoj državi Teksas do kraja godine trebala bi biti otvorena prva javna knjižnica bez knjiga.

Otvara se prva svjetska knjižnica bez knjiga

'Već smo provjerili i vjerujemo da nitko dosad nije učinio ništa slično', kazao je Nelson Wolf, idejni začetnik prve svjetske knjižnice bez knjiga.

Wolf, inače po zanimanju sudac, na ideju je došao nakon što je pročitao biografiju Stevea Jobsa, osnivača Applea.

'Ovo neće biti zamjena za dosadašnje knjižnice, već unapređenje tog sustava', objasnio je Wolf.

Po dovršetku radova knjižnica će raspolagati sa stotinu elektroničkih čitača, pedesetak elektroničkih čitača za djecu, pedeset kompjutera, 25 laptopa i 25 tableta.

Svi posjetitelji knjižnice moći će na određeni period iznajmljivati e-čitače, laptope i tablete, a također će moći dolaziti i s vlastitim uređajima te preuzimati elektronske knjige.

Knjižnica trenutno sklapa ugovore s distributerima e-knjiga pa će korisnici imati pristup za više od 10.000 naslova, prenosi Daily Mail.

'Svi znamo da se svijet mijenja. Ja volim čitati knjige. Imam privatnu knjižnicu od 1.000 knjiga. Knjige su vrlo važne za mene. Međutim, svijet se mijenja, a ovo je najefikasniji način uvođenja ovog servisa u našu zajednicu', zaključio je Wolf.

tportal.hr