Otkriveni najbolji izumi studenata elektrotehnike u finalu Elektroboja 2014.

Elektroboj, edukativno natjecanje neprofitne studentske organizacije eSTUDENT u kojem se studenti natječu u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike, podijelilo je svoje nagrade najboljim finalistima u srijedu, 12. lipnja 2014 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Otkriveni najbolji izumi studenata elektrotehnike u finalu Elektroboja 2014.Elektroboj je prvo natjecanje ovakve vrste u Hrvatskoj. Pokrenuto je ove godine kao još jedno u nizu uspješnih natjecanja eSTUDENTa. Studenti tehničkih fakulteta timskim radom projektiraju i sastavljaju izume koje ocjenjuju ugledni profesori elektrotehnike i uspješni ljudi iz elektrotehničke industrije. Tema je bila otvorena, tako da se ove godine mogao vidjeti vrlo širok spektar ideja mladih i proaktivnih studenata koji su odlučili dati više nego se od njih traži.

Tako je ove godine bilo 104 prijava u 31 timu, od toga 17 gotovih rješenja te samo pet finalista, a prvo mjesto i nagradu od 6000 kuna osvojio je Hexapod (članovi tima: Luka Fuček, Josip Vukičević, Antun Vukičević, Vlatko Klabučar), šesteronožni robot, prvotno razvijen iz zabave, a sada ima priliku približiti robotiku mladima i onima koji za to prije nisu imali priliku. Drugo je mjesto (članovi tima: Marko Magerl, Kristijan Bene, Hrvoje Harcet, Katja Malvoni), a tako i 4000 kuna, pripalo Safe sound sistemu, sustavu koji omogućava sudionicima u prometu nesmetano slušanje glazbe uz povećanu sigurnost.

Otkriveni najbolji izumi studenata elektrotehnike u finalu Elektroboja 2014.

Treće mjesto i 2000 kuna osvojio je Telefonski imenik za slijepe osobe (članovi tima: Juraj Oršulić, Goran Popović , Una Pale, Karolina Majstorović), uređaj koji sadrži nekoliko tipki za lakše rukovanje te omogućava listanje po imeniku uz izgovaranje imena kontakta te poziv željenog broja.

Cilj ovog natjecanja je promicanje edukacije i stjecanja praktičnih znanja iz područja konstrukcije i projektiranja elektroničkih uređaja te cjelovitih elektrotehničkih sustavnih rješenja, ali i poticanje studenata na samostalno razvijanje kreativnih rješenja koja zahtijevaju implementaciju. Prvi Elektroboj je, s obzirom na to, bio i više nego uspješan te su sponzori najavili svoju suradnju i iduće godine.

Otkriveni najbolji izumi studenata elektrotehnike u finalu Elektroboja 2014.