Online tečajevi besplatan su alat koji vodi do željenog posla

Ulažite u sebe: e-učenje vraća nadu za pronalazak posla, stječu se znanja koja vam nitko ne može oduzeti, a najbolje je da možete birati što vam se sviđa besplatno.

kompjuterNikad nemojte prestati nanovo "izmišljati" sebe i ne bojte se krenuti jednim putem pa zatim promijeniti smjer, ohrabrujući je stav IT savjetnice Pat Ferdinandi, kojoj su besplatni tečajevi e-učenje (e-learning) promijenili karijeru i život nabolje jer se putem njih specijalizirala za videomarketing. Ta prekvalifikacija donijela joj je mnogo klijenata koji su bili manji obrtnici i posao je počeo donosit profit.

Internet je virtualno carstvo koje krije mnoštvo portala s besplatnim online tečajevima za razvijanje poslovnog "ja", brušenje trikova već postojeće karijere ili odabira novoga profesionalnog usmjerenja. Primjer mladog Amerikanca Bena Nesviga, koji je diplomirao u zao tren, odnosno baš kad je recesija pokucala na vrata, pokazuje kako nikad ne treba gubiti nadu:

- Tada zapošljavanja nije ni bilo. Imao sam diplomu u džepu i morao sam raditi svakakve poslove kako bih preživio. Snagu su mi dali besplatni tečajevi e-learninga zato što si ništa drugo nisam mogao priuštiti. Pomoću njih svladao sam HTML (prezentacijski jezik za kreiranje internetskih stranica), WordPress (platformu za osobno izdavaštvo) i mnoštvo medijsko-oglašavačkih vještina. Tako sam besplatno nadogradio akademsko obrazovanje, a ti alati donijeli su mi posao iz snova - rad u PR agenciji u Minneapolisu.

Krađa podataka

Pripazite se tečajeva koji traže unaprijed previše informacija o vama i imajte poseban e-mail za virtualno upisivanje dodatnog školovanja.

Surfin' USA

"Pradjed" svih portala za e-učenje je KSurf Knowledge Web, poslije preimenovan u KSurf's Virtual University. KSurf je kratica od "knowledge surfer" (tzv. pretraživač znanja).

24sata.hr