Novi tečaj u Kini: kako se udati za bogataša?

Kineskinje su u posljednje vrijeme spremne izdvojiti i cijelu mjesečnu plaću samo da bi ih netko uputio u tajne zavođenja bogatih muškaraca.

tecaj_za_vjencanjeKonzultantska tvrtka u Pekingu poučava svoje klijente, točnije klijentice, kako zavesti bogatog muškarca. Standardni 10-satni tečaj stoji oko 1.500 kuna (2.000 juana), prenosi Global Times.

Na jedan takav tečaj kod savjetnice za veze, Shao Tong, prijavilo se sedam žena, a Tong im je dijelila savjete kako upecati bogatog frajera, to jest kako mu s lica pročitati što misli. 'Kad ga prvi put vidite, trebate obratiti pažnju na lijevu stranu njegovog lica jer ono pokazuje stvarnu osobnost. Desna strana je ono što zovemo 'društvena' strana', kaže Tong.

Nakon toga im je pokazala lice nedavno oženjenog milijunaša kao primjer. Kad su se polaznice jednoglasno složile da je muškarac zgodan, ona ih je zamolila da promotre lijevu stranu njegovog lica i kažu što vide. 'Ako mu dobro pogledate oči, primijetit ćete da je zapravo nesiguran i nesretan. Traži ljubav i naklonost. Ako na prvom spoju shvatite kakva je osoba, to je sigurna pobjeda', poučila ih je Shao.

Žene koje se prijavljuju na tečaj uglavnom imaju između 21 i 49 godina, a prima maksimalno 15 polaznica. Osim standardnog 10-satnog tečaja, nudi i intenzivne jedan-na-jedan tečajeve koji se naplaćuju 500 kuna za dva sata.

Shao je također poučila svoje polaznice da dok biznismeni mogu biti jako dobri i uspješni u prepoznavanju poslovne prilike ili u procjeni konkurencije, često nisu toliko pronicljivi kad su u pitanju spojevi.

'Promatrat će kako jedete, koju ćete hranu naručiti i kako razgovarate s konobarom da procijene jeste li materijal za suprugu. I što god da se dogodi tijekom večere, ostanite smirene', tvrdi Shao.

Stručnjaci u firmi kažu da, iako ljepota nije nužan preduvjet, izgled je ipak važan. Bogati ljudi često jako cijene porijeklo i obiteljsku pozadinu, a neki unajmljuju stručnjake za fengshui da saznaju ima li žena lice koje donosi sreću.

tportal.hr