Nezaposlenima i poduzetnicima početnicima nude besplatnu edukaciju

U sklopu projekta Jewel, koji Grad Šibenik provodi u suradnji s europskim fondovima, otvoren je poziv nezaposlenima ili poduzetnicima početnicima s gradskog područja za besplatnu edukaciju u kreativnim industrijama.

Poduzetnicima i početnicima poduzetnicima besplatne edukacijePodručja edukacije su dizajn, arhitektura, izrada nakita, obnova umjetnina, fotografija, web dizajn te komunikacijske aktivnosti i ostale kreativne aktivnosti, izvijestili su iz Gradske uprave.

Korisnici će dobiti besplatno obrazovanje iz poslovanja po najsuvremenijim metodama i besplatno zajedničko mjesto za rad na području stare gradske jezgre, u budućem Urbanom inkubatoru, koji će se također otvoriti u sklopu projekta.

Prijave traju do petka, 25. travnja, a prijaviti se mogu i osobe koje ne prebivaju na području Šibenika.

Urbani inkubator prilika da kreativci dobiju mjesto za rad

Zamolbe udruga kreativaca za dodjelom nekih od prostora u vlasništvu Grada Šibenika su brojne, pa je Urbani inkubator prilika da kreativni pojedinci dobiju mjesto za rad, napominju iz Gradske uprave.

Projekt Jewel sufinancira Europska unija, a ukupna vrijednost iznosi gotovo dva milijuna eura. Vrijednost dijela projekta koji provodi Šibenik je 227.000 eura, od čega EU sufinancira 85 posto sredstava.

U sklopu projekta predviđeno je uređenje Urbanog inkubatora koji će okupiti poduzetnike iz kreativnih djelatnosti kao što su oglašavanje, komunikacijske aktivnosti, izdavaštvo, programiranje i web dizajn, film, video i fotografija, televizija i radio, glazba i produkcija, moda, dizajn, umjetnost, obrt i zanati, književnost, umjetnost u kazalištu, arhitektura, urbanizam, urbani krajobraz i gastronomija.

Izvor: Net.hr