Naučite najpopularniji besplatni operativni sustav na svijetu

Kako uštede po tvrtkama rastu, sve više ih je reklo zbogom „prozorima“ i okrenulo se rješenjima otvorenog koda. Prije svega – Linuxu.

Ubunutu net akademija

Ubuntu, kao popularna Linuxova distribucija i najpopularniji besplatni operativni sustav na svijetu, kako mu stoji u sloganu najzastupljeniji je u toj preobrazbi zbog čega je i Centar za cjeloživotno obrazovanje Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, popularna NetAkademija, uveo u svoj program edukacija baš taj zanimljiv tečaj.
Kroz dva modula, ukupnog trajanja 58 sati, ovaj seminar polaznicima ponudit će osnovna znanja o Linux-u, njegovim svojstvima, načinima kako se ažurira Linux te njegove aplikacije i kako se upravlja radom sustava.

A osim upoznavanja sa sustavom, polaznike će se nastojati više uključiti u širu zajednicu korisnika te će steći sliku kako se komunicira s korisnicima Linuxa-a u svrhu otklanjanja pogrešaka, te unapređenja Linux-a, čime bi se stekli tzv. power users, korisnici koji su neophodni za stabilan rad Linux-a i njegovih aplikacija, a što je danas zanimanje koje se cijeni u cijelom svijetu.

Program počinje 28. travnja, a za prijave na prvi modul iskoristite i promotivni popust od 20% na stranicama NetAkademije.


Više informacija o samom tečaju: http://www.netakademija.hr/ubuntu