Natječaj za najbolji europski udžbenik

Svi učitelji i nastavnici pozvani da sudjeluju u izradi najboljeg europskog udžbenika.

Tridesetak učitelja do sada je pozitivno odgovorio na Profilov poziv za sudjelovanjem u izradi novih kvalitetnijih udžbenika, koji će se na školskim klupama naći 2014. godine. Riječ je o projektu Prvi u Europu!, kojim Profil poziva sve zainteresirane učitelje i nastavnike da se priključe Profilovom timu - za stvaranje potpuno novih udžbenika. Najbolji udžbenik Profil će prijaviti na natječaj za Najbolji europski udžbenik u organizaciji Frankfurtskog sajma knjiga i Međunarodne organizacije za istraživanje udžbenika i edukativnih materijala (IARTEM).

„Već godinama imam iskustva u radu u razrednoj nastavi, a ovaj Profilov poziv za uključivanje u projekt Prvi u Europu! prepoznala sam kao osobni izazov i kao izazov struke. Veseli me poziv na suradnju stvaranja udžbenika s drugim kolegama, kao i kreiranje zajedničkih ideja te primjena u samom radu s djecom. Vrlo sam zadovoljna što je jedna izdavačka kuća prepoznala važnost suradnje s učiteljima praktičarima." naglasila je jedna od učiteljica koja se već prijavila na Profilov natječaj, Tamara Valković iz OŠ Frana Krste Frankopana u Zagrebu.

Prijave se zaprimaju na internetskoj adresi udzbenicizaeuropu@profil.hr, a prilikom prijave zainteresirani učitelji i nastavnici mogu navesti za koji su oblik suradnje zainteresirani - da li žele biti koautori, recenzenti, voditelji radionica, ispitanici u anketama o kvaliteti materijala i slično. „Profil je jedina izdavačka kuća u Hrvatskoj koja je članica Europskog udruženja izdavača udžbenika te jedan od inicijatora natječaja za Najbolji europski udžbenik. Naša je želja stvoriti kreativnije, kvalitetnije udžbenike, koji mogu pobijetiti na natječaju za Najbolji europski udžbenik. Želja nam je proširiti bazu naših suradnika te uključiti što veći broj učitelja i nastavnika u izradu udžbenika, kako bi do 2014. godine već bili isprobani i evaluirani u nastavi.", naglasio je Andrija Pećarić, direktor Profil Internationala.

Ovim projektom Profil će putem javnog natječaja okupiti najkvalitetnije stručnjake u Hrvatskoj, educirati ih, rasporediti u timove te uključiti u izradu udžbenika kao koautore, recenzente, evaluatore, voditelje radionica i slično. Ovo je prilika da se stvore inovativni multimedijalni udžbenici koji će djeci omogućiti da na kreativniji način usvoje nova znaja.

profil.hr