Natječaj za nagradu "Radoslav Putar 2010"

Institut za suvremenu umjetnost, Zagreb u suradnji s Foundation for Civil Society, New York, Trust for Mutual Understanding, New York i međunarodnom mrežom YVAA raspisuje:

Natječaj za nagradu Radoslav Putar 2010.

Natječaj je otvoren za likovne umjetnike do 35 godina starosti, uključivši godište 1975. Nagrada se dodjeljuje za kvalitetu i inovativnost, za umjetnička djela realizirana u 2009. i 2010. godini.

Natječaj je otvoren zaključno do petka, 09. travnja 2010. (poštanski žig).

Prijave slati na adresu:
Institut za suvremenu umjetnost
GUNDULIĆEVA 37- 1, HR - 10000 Zagreb
(za Nagredu Radoslav Putar 2010.)

Sve informacije na mail: nagrada.putar@scca.hr
telefon: 01 48 72 111

www.nagradaputar.scca.hr

Svi prijavljeni kandidati ili predlagači biti će u najkraćem roku pismeno obaviješteni o rezultatima natječaja. U obzir za natječaj dolaze djela u mediju slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, instalacija, fotografije, videa, novih medija i perfomancea. Djela iz područja primijenjene umjetnosti, dizajna, kazališta i filma nisu uključena u natječaj.

Na natječaj se umjetnici mogu prijaviti samostalno, a pravo prijedloga kandidata imaju i institucije, profesionalni djelatnici iz područja likovnih umjetnosti i građani. Prijavljeni kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske.

Ukoliko se na natječaj prijavljuje grupa umjetnika sa zajedničkim projektom, nužno je imenovati jednog nosioca projekta.

Stručni odbor odabrat će između prispjelih prijava četiri finalista koji će se predstaviti na zajedničkoj izložbi 2. lipnja 2010. u galeriji Galženica. Na otvorenju izložbe Stručni odbor će među finalistima izabrati i proglasiti dobitnika Nagrade Radoslav Putar za 2010. godinu.

Organizatori natječaja dobitniku Nagrade Radoslav Putar osiguravaju šestotjedni boravak u International Studio and Curatorial Program (ISCP) u New Yorku tijekom 2010./11. (u terminima u dogovoru s partnerima Nagrade Radoslav Putar u New Yorku) i samostalnu izložbu novih djela u Zagrebu 2011. godine.

Dobitnik nagrade obavezan je u određenim terminima biti u mogućnosti otputovati i boraviti u New Yorku i prirediti samostalnu izložbu, što će se regulirati ugovorom između Instituta za suvremenu umjetnost i dobitnika Nagrade. Ukoliko je dobitnik Nagrade grupa umjetnika, boravak u New Yorku osiguran je samo nosiocu projekta.

Prijava za natječaj mora sadržavati:

  • osobne podatke: ime, prezime, adresa, telefon, e-mail
  • profesionalni životopis (obavezno godinu rođenja)
  • dokumentaciju o umjetničkim djelima, opremljenu i jasno označenu svim podacima o autoru i djelima (naziv, godina, tehnika, dimenzije, mjesto izlaganja, itd.)
  • dokumentacija može sadržavati fotografije, kataloge, skice, CD ili DVD-rom, kvalitetne ispise radova
  • izjavu umjetnika o vlastitom umjetničkom radu ili obrazloženje predlagača (maksimalno 1 stranica teksta)

Kandidati mogu priložiti i dodatnu dokumentaciju (katalozi, tekstovi, isječci iz medija i ostalo).

Originalni radovi te nepotpune, zakašnjele ili elektronskom poštom poslane prijave neće se razmatrati.

Priložena dokumentacija se ne vraća već ostaje pohranjena u arhivu Nagrade Radoslav Putar u Institutu za suvremenu umjetnost.

nagradaputar.scca.hr