Nastavnici vs. televizija

Nastavnici danas imaju jako tešku zadaću - moraju se natjecati s televizijom. Naime, učenici očekuju da prezentacija u razredu bude slična onome što se prikazuje na televiziji, što nije izvedivo.

Televizija

Zaključak je ovo britanskih školskih sindikata. Nadalje ističu da su loši rezultati u školi posljedica previše gledanja u TV ekran. Nakon toga, nastavnici i njihovo predavanje ispadaju dosadni te učenici jednostavno nemaju dovoljno koncentracije da bi pratili nastavni program.

Školska inspekcija koja je izašla u učionice i snimila stanje na terenu došla je do zaključka da su loši rezultati u školi zapravo rezultat dosadnih predavanja. No nastavnici se s time ne slažu, odnosno dodaju da se škola jednostavno ne može natjecati s dinamikom koja je prikazana na televiziji.

Televizija današnje učenike uči prvenstveno tome da uzbuđenje dobivaju preko osjeta vida - mnogo svjetla, boja, raznih efekata, a ovo nije moguće proizvesti u razredima i zato obično predavanje postaje dosadno današnjim naraštajima; ne mogu se koncentrirati i imaju znatno slabije rezultate nego generacije prije njih.

tportal.hr