Najava ICEL3 konferencije - 3. Međunarodne konferencije o učenju za poduzetništvo

Ove godine 02. i 03. listopada 2013., u Zagrebu, u Hotelu Antunović održati će se 3. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo ICEL3 , koja nosi naslov „Kreativnost + obrazovanje + financiranje = poduzetnički miks“.

Najava ICEL3 konferencije - 3. Međunarodne konferencije o učenju za poduzetništvo

Najava ICEL3 konferencije - 3. Međunarodne konferencije o učenju za poduzetništvo

Ove godine 02. i 03. listopada 2013., u Zagrebu, u Hotelu Antunović održati će se 3. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo ICEL3, koja nosi naslov „Kreativnost + obrazovanje + financiranje = poduzetnički miks“. Organizator konferencije je Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski.

ICEL 2013ICEL3 konferencija za cilj ima doprinos prihvaćanju poduzetništva kao odgojno-obrazovne, socijalne i ekonomske vrijednosti. Konferencija će okupiti ključne “igrače” u području obrazovanja za poduzetništvo, poduzetnika, donositelja odluka na svim razinama, nastavnika, učitelja i profesora. Vrijednosna orijentacija pretpostavlja stvaranje mogućnosti za razvoj poduzetničkih kompetencija na svim razinama obrazovanja, osposobljavanja i obrazovanja za poduzetništvo kroz formalno, neformalno i informalno obrazovanje, te poticanje poduzetništva kao gospodarske potrebe.

Specifični ciljevi ICEL3 konferencije su:

  • senzibiliziranje javnosti o cjeloživotnom učenju za poduzetništvo u gospodarskom, socijalnom i ekološkom okruženju kao generatora za stvaranje nove vrijednosti s naglaskom na društvene odgovornosti i održivi razvoj
  • poticanje suradnje u pogledu međunarodnog i interdisciplinarnog okupljanja stručnjaka iz znanosti i prakse
  • poticanje razmjene iskustava i razvoj aktivnih metoda učenja i poučavanja.

Teme konferencije:

1) Implementacija cjeloživotnog učenja za poduzetništvo

2) Poduzetne institucije/škole

3) Izgradnja poveznica između obrazovnog i poslovnog sektora

4) Inovacije i primjeri dobre prakse u učenju za poduzetništvo

5) Kreativna i poduzetna mala i srednja poduzeća - ključ za razvoj

6) Financiranje iz EU za razvoj - projektni pristup

7) Studentski poduzetnički inkubatori

8) Žensko poduzetništvo

9) Uloga financijskih institucija u jačanju poduzetništva

10) Poticanje poduzetništva u društvu

Ovogodišnja konferencija će okupiti glavne aktere u području obrazovanja za poduzetništvo u Hrvatskoj i iz ostalih zemalja u regiji i Europskoj uniji, donositelje odluka na svim razinama, odgajatelje, nastavnike i profesore te predstavnike iz poslovnog svijeta. U okviru konferencije održati će se i B2B Networking Event gdje će sudionici imati mogućnost predstavljanja svojih tvrtki.

Svi zainteresirani mogu sudjelovati i u korporativnim treninzima koji će biti održani u sklopu ICEL3 konferencije. Korporativni treninzi namijenjeni su menadžerima, poduzetnicima, vlasnicima malih obiteljskih tvrtki, konzultantima, te studentima i profesorima. Svaki od treninga održavati će se zasebno, te je cijena svakog od njih dostupna na zahtjev. Korporativne treninge održavati će renomirani predavači i gospodarstvenici i znanstvenici iz cijelog svijeta, o kojima više informacija možete pronaći na službenoj web stranici ICEL3 konferencije.

Više informacija o mogućnostima sudjelovanja možete pronaći na: http://www.icelconf.eu, putem e-maila: zvjezdana.posavec@zrinski.org ili na telefon: 01 / 301 06 18.