Najava 5. radionice Business Plan Contesta 2014.

Studentska udruga eSTUDENT, u suradnji sa Zagrebačkom bankom, organizira 20. ožujka 2014. u 16h u dvorani 7 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu peto predavanje u sklopu studentskog natjecanja Business Plan Contest. Predavanje na temu „Koje inovacije donose uspješni BICRO projekti?“ održati će Dalibor Marijanović, zamjenik ravnatelja BICRO-a.

Business Plan ContestNa predavanju će biti riječ o inovacijama koje donose tvrtke Pet minuta, Hypersfera, Banko, Systemcom, Inteco, Citus, iSTUDIO, Altpro koje su samo neke od uspješnih BICRO korisnika kojima je odobrena potpora omogućila ulaganje u istraživanje i razvoj, razvoj proizvoda, povećanje prihoda, nova zapošljavanja, internacionalizaciju poslovanja te mnoge druge koristi. Inovacija je temelj za budući uspjeh i probitak na inozemno tržište.

BICRO putem svojih programa nastoji motivirati privatni i javni sektor na ulaganje u istraživanje i razvoj. Od 2007. godine do 2012. godine putem programa RAZUM odobrena su 24 projekta s preko 112 milijuna kuna potpore. U četiri kruga natječaja programa PoC ugovoreno je 112 projekata koji su ostvarili BICRO potporu u vrijednosti od 22,7 milijuna kuna dok je u 2013. godini iz istog programa 50 projekata odobreno je za sufinanciranje u vrijednosti od 15 milijuna kuna. Uspješnost u provedbi programa BICRO je potvrdio i ulaskom u Europsku udrugu nacionalnih inovacijskih agencija - TAFTIE. U neposrednoj budućnosti, BICRO će dodatno olakšati apsorpciju Strukturnih fondova EU od strane sektora Istraživanja & Razvoja & Inovacija, osobito kad je riječ o privatnim tvrtkama.

BICRO, uz održavanje najavljenog predavanja, sudjeluje u projektu Business Plan Contest kao dio stručnog žirija koji odabire najbolje ideje prijavljenih timova, čiji je predstavnik Hrvoje Meštrić, ravnatelj BICRO-a.

Business Plan Contest je natjecanje koje potiče studente s poduzetničkim ambicijama na razvoj ideja i omogućava njihovu razradu u obliku poslovnog plana. Osnovni smisao projekta je pružiti priliku studentima sa stvarnom idejom da kroz edukaciju u sklopu natjecanja razviju i usavrše svoju ideju tako da ona bude primijenjiva i pogodna za realizaciju..

Za sve dodatne informacije možete posjetiti web stranicu http://www.estudent.hr/bpc, pratiti Facebook stranicu ili kontaktirati organizatore na bpc@estudent.hr