Na baltimorskom sveučilištu uvedena predavanja o zombijima

Na baltimorskom sveučilištu studenti od ove godine mogu slušati predavanja o zombijima. Kroz ovaj zanimljiv i atraktivan predmet studenti će učiti o masovnim medijima i njihovom utjecaju na suvremeno društvo i kulturu.

zombie_womanO zombijima kao povijesnom i kulturološkom fenomenu predavat će im Arnold Blumberg, autor knjige o zombijima na filmu i kustos Geppi's Entertainment muzeja, koji je specijalizirao američku pop kulturu.

Studenti koji upišu ovaj predmet morat će pogledat 16 klasičnih zombi filmova i čitati zombi stripove. Kao završni rad, osim klasičnog seminara, studenti će moći napisati scenarij za zombi film ili nacrtati storyboard idealnog kratkog videa o zombijima.

Jonathan Shorr, ravnatelj sveučilišne škole komunikacijskog dizajna, rekao je da se odlučio za ovaj predmet, kako bi izašao u susret interesima studenata i obogatio ponudu zanimljivih i neformalnih predmeta.

'Oni misle da će slušati otkačena predavanja o zombijima, što i hoće, ali usput će naučiti kako funkcioniraju književnost i masovni mediji te kako utječu na nas'.

Sveučilište u Baltimoreu nije prvo koje nudi ovakva predavanja. Columbia College u Chicago isti predmet je nudi prije godinu dana, dok su studenti na Simpson Collegeu u Iowi pisali knjigu na temu Povijest velikog Zombi rata.

net.hr